Társoldalunk:

Már a Lakersnek áll a zászló

Ahogy haladunk előre a playoffban, egyre reálisabbnak tűnik a hollywoodi álom: a két veterán szupersztár megszerzésével tényleg az újabb bajnoki cím közelébe ért Phil Jackson csapata. Persze ne szaladjunk annyira előre: ma este a Lakers leendő ellenfelének kilétére derül fény (és búcsúzhat az MVP), holnap pedig a keleti szupermeccs, a Nets-Pistons derbi következik.

A Nets nagyot vesztett a hatodik meccsen, és ezzel komoly veszélybe sodorta sorban harmadik döntős szereplését (értve ezen most a keleti finálét, hiszen az Indiana a liga atlanti felének legmeggyőzőbb csapata idén). Hiába nyertek drámai körülmények között Detroitban pénteken, a háromszoros hosszabbításban kiharcolt győzelem ereje nem ért el New Jerseyig, a Kelet kétszeres címvédője hazai pályán 15-4-es vezetés után hagyta, hogy a Detroit 46-21-es rohammal szerezzen 50-36-os félidei vezetést, és onnan már nem volt visszaút. "Csalódott vagyok miattunk és a szurkolók miatt egyaránt" - mondta Richard Jefferson, aki ugyanúgy tudja, mint az East Rutherford-i környék lakossága, hogy nemsokára nem lesz olyan, hogy New Jersey Nets, elsősorban a meccsek alullátogatottsága miatt Brooklynba költözik a franchise. "Megérdemelték volna, hogy nyerjünk. Ez a csapat annyi kritikát kapott, hogy a hetedik meccsen mindenképpen bizonyítanunk kell." De Detroitban nem lesz könnyű menet. "Össze kell szednünk magunkat, átgondolni a hibákat, és életünk legjobb négy negyedét hozni csütörtökön, együtt és türelmesen" - mondta az All-Star irányító Jason Kidd. "Hagytuk kicsúszni az esélyt a kezünkből, de a párharc még nem ért véget."

Egy nappal korábban dől el a nyugati döntő másik résztvevőjének kiléte. A Sacramento Kings és a Minnesota Timberwolves váratlanul indulatos összecsapása után két nap teljes pihenőt élvezhetett, hogya  szerdai meccsen sportszerűen döntsék el, ki mehet tovább. Kevin Garnett, a hazaiak MVP-je szerint minden rendben: "Nagyon nyugodt vagyok. Pontosan úgy vagyok mentálisan, ahogyan kell lennem." A Wolves amúgy már a Denver elleni első körös csatában is beleszaladt az érzelmekbe, de a Sacramento ellen úgy készültek, hogy semmi balhé nem lesz, mondták, a két csapat nagyon szeret egymás ellen játszani, jó móka lesz. Már az ötödik meccsen balhé volt, a Kings centerét kiállították, amikor beintett a minneapolisi drukkereknek, aztán jött Anthony Peeler. A tavaly még a Timberwolvest erősítő játékos kétszer egymás után megütötte Garnettet, aki visszaütött, Peelert kiállították és eltiltották, KG pénzbüntetést kapott. "Olyan ez, mint amikor két hétre elutazol a családdal. A végén már mindenkivel össze tudsz veszni" - mondta a Minnesota edzője, Flip Saunders. Azért egy kis különbség van: a családdal azután kipihened magat, de a győztesre ezután a május 21-én kezdődő nyugati döntőben a végére begyorsuló Los Angeles Lakers vár.

Előző
Következő

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK