Vágólapra másolva!
A Calgary Flames nyert a vendég Tampa Bay Lightning ellen a Stanley-kupa-döntő harmadik mérkőzésén, és így az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban 2-1-re vezet.

Stanley-kupa-döntő, 3. mérkőzés:
Calgary Flames - Tampa Bay Lightning 3-0 (0-0, 2-0, 1-0)
gól: Simon (34.), Donovan (38.), Iginla (58.)
az állás: 2-1 a Calgary javára

Az első harmad a jó védekezésről (csupán hét kapura lövés volt) és a sok szabálytalanságról szólt, a bírók 20 perc kiállítást osztottak ki ebben a periódusban. A Calgary az utóbbi öt hazai mérkőzésén nem kapott gólt a nyitó játékrészben.

A folytatásban teljesen más felfogásban, főleg a támadásokra összpontosítva játszott a két gárda, sorra alakultak ki a ziccerek, majd a 34. percben megtört a jég. A hazaiak emberelőnybe kerültek, és Simon közelről másodjára már nem hibázott. Az első gól fontosságát jelzi, hogy a playoffban vezetést szerző együttes 80 százalékban nyeri is az adott összecsapást. Megzavarodott a Tampa, négy perc múlva újabb gólt kapott: egy ellentámadás végén Donovan emelt a bal felső sarokba.

A harmadik harmadban mindent megtett az egyenlítésért a Lightning, de Kiprusoff mind a 21 lövést hárította, és így a playoffban már az ötödik hibátlan fellépésén van túl, ez rekord idén. A végjátékban még Iginla emberelőnyben betalált, 12 góljával vezeti is a mesterlövészek listáját. A Flamesnek ez volt a tizedik hazai mérkőzése a rájátszásban, ötödik alkalommal nyert.

A következő mérkőzésre magyar idő szerint kedd hajnalban kerül sor Calgaryban.