Vágólapra másolva!
A Los Angeles Lakers nagy csatában négy ponttal legyőzte a városi rivális Clippers együttesét az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság legutóbbi játéknapján.

A mérkőzés legjobbja a Lakers sztárja, Kobe Bryant volt, aki 40 pontjából tízet az utolsó öt és fél percben szerzett, s ezzel eldöntötte a rangadót.

Szezonbeli hatodik vereségét szenvedte el a címvédő Miami Heat, amely ezúttal a remek formában játszó New Orleans Hornets otthonában kapott ki. Az összecsapás sokáig kiegyenlített küzdelmet hozott, a negyedik negyed elején azonban a hazaiak a 23 pontig jutó Peja Stojakovic vezérletével 10-0-ás szakaszt produkáltak, a Heat pedig nem tudott később felzárkózni. A Shaquille O,Nealt nélkülöző Miamiban Dwyane Wade volt a legjobb 29 ponttal.

Az idényt négy vereséggel kezdő Dallas Mavericks sorozatban hetedik sikerét aratta szerda hajnalban: a 30 pontos Dirk Nowitzki vezette együttes a vendég Washington Wizardsot győzte le könnyedén.

A tavalyelőtti bajnok Detroit Pistons remekül használta ki a Philadelphia 76ers legjobbjának, Allen Iversonnak a hiányát és elsősorban Tayshaun Prince 25 pontjának köszönhetően biztosan győzött.

Eredmények:
Los Angeles Lakers - Los Angeles Clippers 105-101
Philadelphia 76ers - Detroit Pistons 87-97
Cleveland Cavaliers - Memphis Grizzlies 97-94
Indiana Pacers - Milwaukee Bucks 93-88
New Orleans Hornets - Miami Heat 101-86
Dallas Mavericks - Washington Wizards 107-80
Denver Nuggets - Chicago Bulls 113-109