Társoldalunk:

Ennél álomabb álomcsapat ma nem létezik az NBA-ben

2017.05.18. 21:13

Russell Westbrook (Oklahoma City Thunder), James Harden (Houston Rockets), LeBron James (Cleveland Cavaliers), Kawhi Leonard (San Antonio Spurs) és Anthony Davis (New Orleans Pelicans) alkotja az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) mostani szezonjának álomcsapatát.

Az NBA honlapjának beszámolója szerint Hardent mind a 100 voksolásra jogosult szakíró beválasztotta a legjobb ötösbe, az alapszakaszt tripla-dupla átlaggal - pontszámban, lepattanóban is gólpasszban is kétszámjegyű átlagteljesítménnyel - záró Westbrook, valamint James 99 voksot kapott, az elmúlt két szezonban a legjobb védőnek megválasztott Leonard pedig 96-ot. Anthony Davisnek elég volt 45 szavazat.

Harden karriercsúcsot jelentő 29,1 pontos átlaggal zárta az alapszakaszt, emellett gólpasszok tekintetében 11,2-es átlaggal végzett a liga élén.

A 14. NBA-szezonját taposó James karriercsúcsot jelentő átlagot ért el gólpasszok (8,7) és lepattanók (8,6) tekintetében. Az ohióiak sztárja pályafutása során 11. alkalommal került a legjobb ötösbe, ezzel beállította a legendás Karl Malone és Kobe Bryant rekordját.

Leonard pályafutása legeredményesebb alapszakaszát zárta 25,5 ponttal - 15 év elteltével első Spurs-játékosként lépte át a 25 pontos átlagot -, ráadásul a statisztikák alapján ő volt a leghatékonyabban védekező játékos a ligában.

A második ötösben már ott vannak a GSW sztárjai:

Davis szintén karriercsúcsot jelentő 28 pontos átlaggal zárt, ráadásul klubrekordot állított fel 2099 pontjával.