Társoldalunk:

NFL: a Tennessee buldózere rekordot döntve gázolt át mindenkin - videó

2018.12.07. 08:22

A Nemzeti Futball Liga (NFL) 14. fordulójának nyitómérkőzésén a Tennessee Titans 30-9-re legyőzte csoportriválisát, a Jacksonville Jaguarst. A mérkőzésen a hazaiak futója, Derrick Henry egészen félelmetes teljesítményt nyújtott, 4 touchdownt és 238 yardot szerzett, az egyik futásával pedig NFL-rekordot állított be.

A Titans még versenyben van a rájátszásért, és gyakorlatilag az első pillanattól kezdve úgy játszott, mint aki ezért harcol egy gyengébb ellenfél ellen. A második negyedben 7-2-re vezetett a Tennessee, amikor a saját egy yardos vonaláról kezdhette a támadósorozatát. Ekkor jött Derrick Henry, aki eddigre már túl volt egy hatpontos futáson, és egy 99 yardos vágtával újabb touchdownt szerzett. 3-4 védő és megpróbálta szerelni, de a 108 kilós buldózert ezen az estén lehetetlen volt megállítani.

A 99 yardos touchdown holtversenyben NFL-rekordot ért, de a futó nem állt le. A második félidőben további két TD-t szerzett, a 4. is hosszabb lett, mint 50 yard.

A végén a Jaguars még kozmetikázott az eredményen, de sokkal többre nem volt képes a tavalyi konferenciadöntős együttes. 

A mérkőzés után Henry nem kockáztatott nagyot azzal, hogy állítása szerint élete legjobb meccsét játszotta. A Titans ezzel a sikerrel továbbra is harcban áll a playoffért, míg a Jaguars számára innentől a minél több vereség begyűjtése lehet a cél.