Vágólapra másolva!
Befejeződött a Nemzeti Futball Liga (NFL) rájátszásának első köre, a wild card hétvége. A négy mérkőzés közül az utolsó, Chicago Bears-Philadelphia Eagles összecsapás elképesztően drámai végjátékban dőlt el a címvédő javára.

A philadelphiai csapat az alapszakasz utolsó fordulójában harcolta ki a rájátszásba kerülést, ott pedig a harmadik kiemelt Chicagóhoz látogatott. A Soldier Fielden rendezett vasárnapi mérkőzés első félidejében a védelmek remekeltek, 30 perc alatt egyetlen touchdown sem született, s 6-3-as Bears-előnnyel vonultak pihenőre a csapatok.

A második félidőre mindkét támadósor feljavult. A harmadik negyed elején a tavalyi rájátszás hőse, Nick Foles vezette a hazaiak célterületére együttesét, majd a vendéglátók előbb egy mezőnygólt szereztek, a negyedik játékrészben pedig fiatal irányítójuk, Mitchell Trubisky vezényelt le egy kitűnő támadást, s értek el touchdownt, mellyel 15-10-es előnybe kerültek. Ezzel azonban a Bearsnek még nem sikerült megtörnie a vendégeket, Foles ugyanis ismét bizonyította, hogy a liga legjobb csereirányítója, s kevesebb mint egy perccel a vége előtt touchdown-passzt adott Golden Tate-nek.

A hatpontos gól után a vendégek kétpontos kísérlettel próbálkoztak, hogy három pont előnybe kerüljenek, ám nem jártak sikerrel.

Mindez azt jelentette, hogy a Bears már egy - három pontot érő - mezőnygóllal megnyerhette volna az összecsapást, Trubisky pedig szép játékokat bemutatva az Eagles térfelének közepéig kormányozta a csapatot, így Cody Parkey 43 yardról próbálkozhatott rúgással, Méghozzá kétszer is, mivel a Philadelphia néhány pillanattal az első - sikeres - rúgása előtt időt kért. A második kísérlet aztán a jobb kapufáról az alsóra vágódott, onnan pedig kifelé szállt, így a Philadelphia jutott tovább.

A visszajátszásokból, alaposan kikockázva kiderül, hogy az Eagles falembere, Treyvon Hester körömheggyel beleért a labdába, ami irányt változtatott, így neki (is) köszönhető a címvédő győzelme. A játékos a mérkőzés után elmondta, érezte, hogy hozzáér a labdához, de azt hitte, nem eléggé ahhoz, hogy befolyásolja a röppályát.

A vasárnapi első mérkőzésen a Los Angeles Chargers Baltimore-ba látogatott, amelyben az újonc Lamar Jackson kezdett irányító poszton, ezzel ő lett minden idők legfiatalabb QB-ja, akit rájátszásban kezdőként vetettek be. A játékos azonban rettenetesen szenvedett három negyeden keresztül, horrorisztikus játékot és statisztikákat produkált.

A negyedik negyedre aztán feljavult ő és az egész támadósor is, de ekkor már 23-3-as hátrányban volt a Baltimore.

A Chargers viszont mindent megtett azért, hogy szorosan alakuljon a végjáték, visszaengedte a meccsbe a hazaiakat. Kettő perccel a vége előtt már 23-17 volt az állás, és a Ravensnek labdája volt az egyenlítéshez és a vezetéshez. Azonban Jackson ekkor is elveszítette a labdát, amit a Chargers szedett össze, ezzel lezárva a találkozót.

Eredmények, rájátszás, 1. forduló:

Nemzeti Főcsoport (NFC):
Chicago Bears (3.)-Philadelphia Eagles (6.) 15-16
szombaton játszották:
Dallas Cowboys (4.)-Seattle Seahawks (5.) 24-22

Amerikai Főcsoport (AFC):
Baltimore Ravens (4.)-Los Angeles Chargers (5.) 17-23
szombaton játszották:
Houston Texans (3.)-Indianaplis Colts (6.) 7-21

A főcsoport-elődöntők programja:
szombat:
Kansas City Chiefs (1.)-Indianapolis Colts 22.35
vasárnap:
Los Angeles Rams (2.)-Dallas Cowboys 2.15
New England Patriots (2.)-Los Angeles Chargers 19.05
New Orleans Saints (1.)-Philadelphia Eagles 22.40