Vágólapra másolva!
A Nashville Predators hátrányból fordítva, zsinórban négy gólt szerezve nyert a Vegas Golden Knights otthonában az NHL keddi játéknapján. 

A Golden Knights fordított ugyan az első harmadban és még vezetett 2-1-re, de Marc-Andre Fleury 34 védése sem volt elég a pontszerzéshez. A találkozó a második harmad elején dőlt el, amikor a Predators háromszor volt eredményes, és a 27. percre már 4-2-re alakította az állást.

Mitchell Marner góllal és két gólpasszal, míg Morgan Rielly négy gólpasszal járult hozzá a Toronto hazai győzeleméhez. Rielly ezzel beállította Rick Vaive klubrekordját, amelyet 1984. március 12-én ért el. A Maple Leafs a második harmadban bő 11 perc alatt szerezte a négy találatát.

J.T. Miller két emberelőnyös góllal, Elias Pettersson és Alexander Edler egy góllal, valamint két gólpasszal, míg Brock Boeser három gólpasszal járult hozzá a Vancouver Detroit feletti 5-1-es sikeréhez.

Marc-André Fleury hősies teljesítménye is kevés volt a Vegasnak a Nashville ellen Forrás: AFP/2019 Getty Images/Ethan Miller

Montrealban nyert 3-1-re a Tampa Bay, a Lightning a legutóbbi 12 mérkőzésükön kilencedszer győzte le a Canadienst, a három veresége közül kettőn pedig pontot szerzett. A Carolina Petr Mrazek vezérletével nyert Los Angelesben. A Hurricanes kapusa 31 lövést bemutatva zárt hibátlanul, a szezonban először. A Carolina hét mérkőzés után hat győzelemmel áll, Mrazekkel a kapuban négyből négy siker a mérlege.

Az 1-1-es első harmad után a második felvonásban Christian Dvorak két gólja, valamint Nick Schmaltz találata 4-2-es idegenbeli győzelmet ért az Arizonának. Michael Frolik már a mérkőzés 95. másodpercében eredményes volt, így góllal ünnepelte karrierje 800. NHL-mérkőzését. A Calgaryt a 31 éves cseh szélső juttatta vezetéshez, a Flames otthon győzte le 3-1-re a Philadelphiát.

Jégkorong, NHL, a keddi játéknap eredményei:

Vegas Golden Knights-Nashville Predators 2-5
Toronto Maple Leafs-Minnesota Wild 4-2
Montreal Canadiens-Tampa Bay Lightning 1-3
Los Angeles Kings-Carolina Hurricanes 0-2
Winnipeg Jets-Arizona Coyotes 2-4
Calgary Flames-Philadelphia Flyers 3-1
Vancouver Canucks-Detroit Red Wings 5-1