Társoldalunk:

Egyre mélyebbre zuhan a New York Knicks

2019.12.11. 08:51

Egymást követő tizedik mérkőzését vesztette el a mezőny legrosszabb mutatójával rendelkező New York Knicks azzal, hogy kikapott a Portland Trail Blazers otthonában az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) keddi játéknapján.

A Knicks a hétvégén megvált David Fizdale vezetőedzőtől, akinek a helyére Mike Miller ült le. De nincs új a nap alatt, ez a csapat jelenleg nem NBA-szint, nem csoda, hogy a Blazers könnyedén, 28 ponttal nyert. A New York 4-20-as győzelem-vereség mutatóval áll az utolsó helyen.

Komoly izgalmakat hozott a Miami-Atlanta összecsapás, amelyen szinte végig a hazai csapat vezetett, de a Hawks a negyedik negyedben fordítani tudott. Még az utolsó percben is hat pont volt az előnye a vendégeknek, ekkor a másodéves irányító, Trae Young kicsit elhamarkodottan kikiabált a nézőknek, hogy "It's over!", azaz "Itt a vége!"

Nem lett igaza, a Heat először egyenlített, a hosszabbításban pedig lemosta a pályáról az Atlantát, összességében egy 22-0-s sorozattal vette vissza a vezetést és győzött. A klub fennállása során először fordult elő, hogy két játékos is tripladuplát érjen el: Jimmy Butler 20 ponttal, 10 gólpasszal, és karriercsúcsot jelentő 18 lepattanóval végzett, míg Bam Adebayo 30 pontot (karriercsúcs), 11 lepattanót és 11 gólpasszt szerzett. Ugyancsak élete legjobbját nyújtotta Duncan Robinson, aki 10 triplát süllyesztett el (klubrekord), mindezt 14 kísérletből, és 34 ponttal zárt, de még nála is eredményesebb volt a draftolatlan újonc, Kendrick Nunn, aki 36-ot szórt, ami szintén élete legjobbja.

Eredmények:
Charlotte Hornets-Washington Wizards 114-107
Miami Heat-Atlanta Hawks 135-121, hosszabbítás után
Philadelphia 76ers-Denver Nuggets 97-92
Portland Trail Blazers-New York Knicks 115-87