Nem adnak autogramot az NBA-sztárok

Cleveland Cavaliers v Boston Celtics - Game Five GettyImageRank2 Height People SPORT HORIZONTAL Basketball - Sport USA Massachusetts Boston - Massachusetts Fan - Enthusiast Winning Boston Celtics Medium Group Of People Photography Cleveland Cavaliers NBA
Egy ideig nem tanácsos a szurkolókkal pacsizgatni
Vágólapra másolva!
Az NBA-ben ajánlásokat juttattak el a játékosokhoz, amiben többek közt azt tanácsolják, hogy a koronavírus miatt kerüljék a pacsizást a szurkolókkal, és ne osztogassanak autogramokat egy ideig.

A koronavírus terjedése miatt az NBA szerint egy ideig tanácsos leállni a pacsizással, és kerülni kell, hogy mindenféle tárgyat aláírjanak a játékosok.

A liga egy tíz pontból álló memót küldött a kluboknak, amiben leírják, mit tegyenek a játékosok, hogy megakadályozzák a vírus esetleges terjedését. Többek között ne vegyenek el a szurkolóktól tárgyakat (cipőket, mezeket, papírokat), amikre aláírást várnak a rajongók.

Egy ideig nem tanácsos a szurkolókkal pacsizgatni Forrás: AFP/2018 Getty Images/Adam Glanzman

A liga folyamatosan tájékoztatja a játékosokat, többek között hétköznapi dolgokról is a betegséggel kapcsolatban. Például maradjon otthon, aki betegnek érzi magát, kerüljék a beteg embereket.

A Portland játékosa, CJ McCollum igen komolyan veszi a vírus elleni védekezést, ő már vasárnap azzal jelentkezett a Twitteren, hogy mindenki minimum 20 másodpercig dörzsölje a kezét szappannal kézmosás közben, köhögés közben pedig takarja el a száját.

"Hivatalosan is szünetet tartok, ami az autogramokat illeti, további utasításig" - zárta mondandóját a kosaras.