Conor McGregor példáját követné a világ egyik legjobb női ketrecharcosa

UFC 214 Cris Cyborg vs. Tonya Evinger GettyImageRank3 SPORT MARTIAL ARTS
ANAHEIM, CA - JULY 29: Cris Cyborg of Brazil reacts to defeating Tonya Evinger during their Featherweight Title fight at UFC 214 at Honda Center on July 29, 2017 in Anaheim, California. Sean M. Haffey/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Napjaink legjobb ketrecharcosa, a brazil Cris Cyborg új kihívást keres magának, nem hivatalosan már ki is hívta a világ legjobb női profi bokszolóját, Cecilia Braekhust.

Cyborg (született Cristiane Justino Venancio) mind a négy nagy vegyes harcművészeteket (mixed martial arts, MMA) futtató szervezeténél, azaz a UFC-nél, a Bellatornál, a Strikeforce-nál és az Invictánál is birtokolta vagy éppen birtokolja a pehelysúlyú világbajnoki övet. 25 MMA mérkőzéséből 22-t megnyert, 18-at kiütéssel. Most pedig új kihívásokat keres magának, és Conor McGregor példáját követve a profi ökölvívásban találta meg a lehetőséget.

"Sok bokszedzésem van mostanában. Szeretem magam próbára tenni, és soha nem a könnyebb utat keresem. Szeretek keményen edzeni, és profiként a legjobbak harcolni, amivel a közönséget is szórakoztathatom. Sokat gondolkoztam rajta, és legközelebb szerintem megküzdhetnék Cecilia Braekhustal. Jó meccs lenne" – mondta Cyborg a TMZ Sportsnak nyilatkozva.

Egyelőre csak a Photoshop hozta őket össze: balra Cyborg, jobbra Braekhus

Az említett Cecilia Braekhus valóban nem a "könnyebb utat" jelentené. A 38 éves kolumbiai születésű, de kétéves korában norvég szülők által örökbe fogadott Braekhus amatőrként kisváltósúlyú Európa-bajnok, valamint Eb- és vb-ezüstérmes volt, a profiknál pedig 36-0 (9 K.O.) a mérlege. Jelenleg valamennyi nagy szervezetnél (WBA, WBO, WBC, IBF, IBO, The Ring) ő a váltósúlyú világbajnok.