Társoldalunk:

Még mindig érzi a koronavírus-fertőzés hatását a világ egyik legjobb hokisa

2020.07.14. 17:35

Az észak-amerikai profi hokiligában (NHL) szereplő Toronto Maple Leafs szupersztárja, Auston Matthews még mindig érzi a negatív hatásait annak, hogy korábban elkapta a koronavírust.

A 22 éves amerikai center, aki a járvány miatt lerövidített alapszakaszt 47 góllal a harmadik helyen zárta a mesterlövések listáján, otthon, Arizonában kapta el a fertőzést.
"Nem igazán voltak tüneteim, jól éreztem magam a két hét alatt, amíg karanténban maradtam. Ez persze a felkészülésemet jócskán visszavetette, már korábban elkezdtem a jeges edzéseket, de a pozitív teszt miatt ezeket abba kellett hagynom és otthon készültem tovább. Őszintén szólva nem igazán tudom, hol és mikor kaptam el a vírust, hiszen egyszer sem éreztem magam rosszul- mondta Matthews. Arizona egyébként az Egyesült Államok egyik gócpontja lett, mintegy 40 000-en fertőződtek meg az államban.

Auston Matthews majdnem teljesen kiheverte a koronavírustForrás: AFP/2020 Getty Images/Michael Reaves

A hokis azóta teljesen "felépült" és már nem fertőző, azonban jelentős kondicionális lemaradásba került csapattársaihoz képest, így még messze nem tud teljes értékű edzésmunkát végezni.

A félbeszakított NHL-szezon a tervek szerint augusztus 1-jén folytatódik.