NBA: a Boston kiütötte a Brooklyn Nets csapatát

Brooklyn Nets v Boston Celtics nba,sports,nba basketball
LAKE BUENA VISTA, FLORIDA - AUGUST 05: Robert Williams III #44 of the Boston Celtics follows through on a dunk over Joe Harris #12 of the Brooklyn Nets during the first half of an NBA basketball game at the ESPN Wide World Of Sports Complex on August 5, 2020 in Lake Buena Vista, Florida. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Ashley Landis-Pool/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Brooklyn Nets ellen szerdán 149-115-re nyert a Boston Celtics, amely 1992 óta nem dobott ilyen sok kosarat az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) rendes játékidejében.

A szerdai játéknapon a tartalékos Brooklyn Netsszel mérkőzött meg a Celtics, amelynek játékosai ihletett formában dobtak az egész meccsen. A bostoni kosarasok mezőnyből 57 százalékos pontossággal tüzeltek, a hárompontos vonalon túlról pedig 51,3 százalékkal (39 kísérlet/20 kosár), ami egészen ritka. A Kemba Walker nélkül játszó Celticsben hét játékos is 10 pont fölé jutott, a legjobb Jaylen Brown volt 21 ponttal.

A Nyugati főcsoport első helyét két napja bebiztosító Los Angeles Lakers rendkívül gyenge játékot produkált a lényegesen motiváltabb Oklahoma City Thunder ellen. LeBron Jamesék gyengén dobtak, a mezőnyből elengedett kísérleteik 35 százaléka talált csak a gyűrűbe, így 48 perc alatt mindössze 86 pontig jutottak és sima, 19 pontos vereséget szenvedtek.

A Philedelphia 76ers elsősorban Joel Embiid (30 pont, 11 lepattanó) nagyszerű játékával legyőzte a Washington Wizardsot, ugyanakkor elveszítette egyik legjobbját, Ben Simmonst, aki térdsérülést szenvedett a meccs elején.

A Denver Nuggets pontgazdag mérkőzésen, nagy csata végén, hat ponttal nyert a San Antonio Spurs ellen és ezzel 45 győzelemmel és 23 vereséggel áll a Nyugati konferencia harmadik helyén, a második Los Angeles Clipperstől (45/22) egy vereséggel lemaradva. A Spurs (29/38) újabb vereségével maradt a tizedik, és tovább nőtt a hátránya a nyolcadik, még rájátszást jelentő helyen álló Memphisszel (32/37) szemben.

A liga 2019/20-as szezonja a floridai Disney World szórakoztatóközpontban fejeződik be, ahol a szünet előtt a rájátszásba már bejutó vagy oda eséllyel pályázó 22 csapat zárt kapuk mögött, teljes elszigeteltségben, egy úgynevezett "buborékban" vívja meg a végjáték mérkőzéseit. Minden csapat nyolc mérkőzést játszik az alapszakaszból, majd augusztus 17-én indul a rájátszás, a finálé pedig legkésőbb október 13-án zárul.

Eredmények:
Utah Jazz-Memphis Grizzlies 124-115
Washington Wizards-Philadelphia 76ers 98-107
San Antonio Spurs-Denver Nuggets 126-132
Los Angeles Lakers-Oklahoma City Thunder 86-105n
Orlando Magic-Toronto Raptors 99-109
Boston Celtics-Brooklyn Nets 149-115