Befejezheti pályafutását az NBA egyik legjobb védője

152062683 Horizontal
Joakim Noah of the Chicago Bulls greets a teammate as he sits out a game against the Brooklyn Nets due to a reoccuring injury at the Barclay Center February 1, 2013 in the Brooklyn borough of New York. The Nets won, 93-89. AFP PHOTO/Stan HONDA (Photo by STAN HONDA / AFP)
Vágólapra másolva!
A Los Angeles Clippers szabadlistára tette a francia válogatott Joakim Noah-t, akinek valószínűleg a kaliforniai együttes volt az utolsó csapata.

Az észak-amerikai kosárlabdaligában (NBA) szereplő Los Angeles Clippers szabadlistára tette a francia válogatott Joakim Noah-t, aki ezzel vélhetőleg befejezi pályafutását.

A Clippers döntését követően a center ügynöke beszélt arról, hogy ez a lépés minden bizonnyal Noah karrierjének végét jelenti.

A 35 éves kosaras 2007-ben került a ligába, 2016-ig a Chicago Bullsban szerepelt, majd játszott a New York Knicksben, a Memphis Grizzliesben és végül a Clippersben.

Joakim Noah a legszebb éveit a Chicago Bulls csapatánál töltötte. Forrás: AFP/Stan Honda

Az utóbbi pár évet leszámítva Noah az NBA legjobb védőjátékosai közé tartozott,

a 2013/14-es szezonban ő volt a liga első számú védője, és háromszor választották be az év védekező ötösébe.

A játékos 672 mérkőzésen lépett pályára az NBA-ben, ezeken átlagban 8,8 pontot, 9 lepattanót és 1,3 blokkolást ért el meccsenként.