Új szabályok vonatkoznak az edzőkre is az NBA idényben

NBA: NY Knicks vs Philadelphia 76ers New York NBA November Philadelphia 76ers NBA match 2019 NY Knicks
A zakó viselésére nem kötelezik már az edzőket az NBA-ben
Vágólapra másolva!
Az edzők szavazással döntöttek arról, hogy engedélyezzék a pólók viselését a kispad mellett.

A december 22-én kezdödő észak-amerikai profi kosárlabda bajnokság (NBA) új szabályokat hozhat az edzők számára is - derül ki az ESPN anyagából.

Az NBA legújabb egészségügyi és biztonsági szabályai a hamarosan induló szezonra előírják, hogy az edzői csapat valamennyi tagja köteles maszkot viselni az edzések és a meccsek alatt a sportcsarnokokban illetve a csapattal való közös utazás során is.

A zakó viselésére nem kötelezik már az edzőket az NBA-ben Forrás: Anadolu Agency via AFP/2019 Anadolu Agency/Tayfun Coskun

A szabályok kiemelik, hogy

az edzők nem húzhatják le többször az arcukról a maszkot, mint ahányszor szükséges lenne ahhoz, hogy az utasításokat kiadják a játékosoknak az edzés alatt.

Az NBA és az edzők szakszervezete abban is megállapodott, hogy az edzőknek már nem muszáj zakót viselniük a pálya szélén.

Az ESPN forrásai szerint az edzők szavazással döntöttek arról, hogy engedélyezzék a pólók viselését a kispad mellett. Az edzőknek inget és nadrágot kell viselniük, az ingpóló is megengedett. Melegítőt nem lehet majd felvenni.

Az NBA csapatoknál a héten kezdődnek az edzések. Az előszezon pénteken indul el, az alapszakaszt pedig december 22-én kezdik meg a csapatok.