Először lesz női játékvezető a Super Bowlok történetében

Pittsburgh Steelers v Tennessee Titans GettyImageRank3 Color Image VERTICAL nfl pittsburgh tennessee SPORT FOOTBALL steelers titans pro AMERICAN FOOTBALL
NASHVILLE, TN - OCTOBER 25: Down Judge Sarah Thomas smiles for the camera before a game between the Pittsburgh Steelers and the Tennessee Titans at Nissan Stadium on October 25, 2020 in Nashville, Tennessee. Wesley Hitt/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Sarah Thomas személyében első ízben lesz egy női játékvezető a bírói csapat tagja a profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) döntőjében, azaz Super Bowlon.

A liga kedden este jelentette be, hogy Thomas lesz az egyik játékvezető a február 7-i Super Bowls LV-ön a floridai Tampában.

A 47 éves, Mississippi államba való játékvezető – aki kiváló kosárlabdázó volt, egyetemi All-Amrican – 1996-ban végezte el a játékvezetői tanfolyamot, és 1999-ben egy középiskolai meccsen mutatkozott be, mínt bíró.

A legmagasabb osztályban, azaz az NFL-ben 2015-ben kapott állandó megbízást első npi játékvezetőként a liga történetében, abban a szezonban vonalbíróként debütált egy Kansas City Chiefs–Houston Texans mérkőzésen. Ugyancsak ő az első nő, aki a rájátszásban ítéletet hozott, méghozzá 2019-ben egy New England Patriots–Los Angeles Chargers mérkőzésen.

"Kiváló teljesítményével és a tökéletességre való törekvésével kiérdemelte, hogy a Super Bowlon bíráskodjon" – áll az NFL közleményében.

Az 55. Super Bowl főbírója a 21. szezonját záró veterán játékvezető, Carl Cheffers lesz, aki 2017-ben a minden idők legnagyobb SB-fordítását hozó New England Patriots–Atlanta Falcons (34-28) mérkőzést is vezette.