Vágólapra másolva!
Felülvizsgálják a járványügyi protokollt az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL) felbukkanó Covid-19 megbetegedések miatt.

A kispadok mögül eltávolítják az üvegpaneleket a jobb légáramlás miatt, a játékosok és edzők legfeljebb a mérkőzések előtt 1 óra 45 perccel léphetnek a csarnokba (kivéve sérülések kezelése esetén), valamint minden megbeszélésnek virtuálisnak kell lennie. A 31 csapatot kötelezték arra, hogy az öltözőben biztosítsák a 6 láb (1,8 méter) védőtávolságot.

Szigorúbb járványügyi protokoll a 40 fertőzött miatt Forrás: AFP/2021 Getty Images/Ethan Miller

A maszkviselés mindenhol kötelező a játékosok és stábtagok számára, az edzők és a cserekapusok a kispadnál is kötelesek hordani.

A liga egyelőre nem határozott a gyorstesztek bevezetéséről a pontosabb, ám 12-24 óra alatt eredményt hozó PCR-vizsgálatok mellé, ahogy az észak-amerikai kosárlabdaligában (NBA) már megtették.

Az intézkedéseket azért hozták meg, mert összesen negyven játékos nem volt bevethető koronavírus-fertőzés miatt. A 24 amerikai együttes közül 16 volt érintett az eddigi 22 találkozó elhalasztásában, a Covid-listán szereplő negyven játékosból egy szerepel kanadai csapatban.