Társoldalunk:

Nyilvánosan üzent egymásnak LeBron James és Zlatan Ibrahimovic

2021.02.27. 09:36

A Los Angeles Lakers sztárjátékosa, LeBron James a Portland elleni győzelmet követően reagált Zlatan Ibrahimovic kijelentéseire, miszerint Jamesnek és a többi sztársportolónak nem kellene politizálnia.

„Esélytelen, hogy valaha is csak a sporttal foglalkozzak, mert pontosan tudom, mekkora ereje van a hangomnak. Nem fogom befogni a számat, amikor olyan dolgokat látok, amik nem jók. Ki fogok állni bizonyos dolgok mellett, beszélni kell az esélyegyenlőségről, rasszizmusról, elnyomásról, ami a közösségünkben zajlik és amit én is látok. Tudom, mi történik, mert van egy iskolám, ahol több mint 300 gyerek tanul. Szükségük van rám és a hangomra, mert én vagyok a hangjuk. Ezután is hallatni fogom a hangom, hogy rávilágítsak olyan dolgokra, ami körülöttem, az országban vagy a világban zajlik" – mondta James.

Ibrahimovic csütörtökön adott egy interjút, amiben arról beszélt, hogy a sportolóknak nem kellene keverni a sportot és a politikát.

LeBron James szerint hallatnia kell a hangjátForrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Alex Goodlett

„LeBron egészen fantasztikus abban, amit csinál, de én nem szeretem, amikor az emberek egy ponton túl elkezdenek politizálni. Csináld azt, amiben a legjobb vagy. Én azért focizom, mert abban vagyok a legjobb. Nem politizálok. Ha politikus lennék, akkor foglalkoznék politikával. Ezt a hibát sokan elkövetik, amikor híresek lesznek és elérnek egy bizonyos státuszt. Mindenki maradjon annál, amiben a legjobb" – mondta Ibrahimovic.

Erre reagált LeBron James egy újságírói kérdésre adott válaszában, amiben arra is kitért, hogy azért is furcsállja a korábban Los Angelesben szereplő Ibrahimovic állításait, mert 2018-ban még úgy nyilatkozott, hogy őt is érték atrocitások, amiért nem éppen svéd csengésű a vezetékneve.