Nyilvánosan üzent egymásnak LeBron James és Zlatan Ibrahimovic

Los Angeles Lakers v Utah Jazz GettyImageRank2 Color Image nba Horizontal SPORT BASKETBALL
SALT LAKE CITY, UTAH - FEBRUARY 24: LeBron James #23 of the Los Angeles Lakers warms up before a game against the Utah Jazz at Vivint Smart Home Arena on February 24, 2021 in Salt Lake City, Utah. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and/or using this photograph, user is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Alex Goodlett/Getty Images/AFP (Photo by Alex Goodlett / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
A Los Angeles Lakers sztárjátékosa, LeBron James a Portland elleni győzelmet követően reagált Zlatan Ibrahimovic kijelentéseire, miszerint Jamesnek és a többi sztársportolónak nem kellene politizálnia.

„Esélytelen, hogy valaha is csak a sporttal foglalkozzak, mert pontosan tudom, mekkora ereje van a hangomnak. Nem fogom befogni a számat, amikor olyan dolgokat látok, amik nem jók. Ki fogok állni bizonyos dolgok mellett, beszélni kell az esélyegyenlőségről, rasszizmusról, elnyomásról, ami a közösségünkben zajlik és amit én is látok. Tudom, mi történik, mert van egy iskolám, ahol több mint 300 gyerek tanul. Szükségük van rám és a hangomra, mert én vagyok a hangjuk. Ezután is hallatni fogom a hangom, hogy rávilágítsak olyan dolgokra, ami körülöttem, az országban vagy a világban zajlik" – mondta James.

Ibrahimovic csütörtökön adott egy interjút, amiben arról beszélt, hogy a sportolóknak nem kellene keverni a sportot és a politikát.

LeBron James szerint hallatnia kell a hangját Forrás: Getty Images via AFP/2021 Getty Images/Alex Goodlett

„LeBron egészen fantasztikus abban, amit csinál, de én nem szeretem, amikor az emberek egy ponton túl elkezdenek politizálni. Csináld azt, amiben a legjobb vagy. Én azért focizom, mert abban vagyok a legjobb. Nem politizálok. Ha politikus lennék, akkor foglalkoznék politikával. Ezt a hibát sokan elkövetik, amikor híresek lesznek és elérnek egy bizonyos státuszt. Mindenki maradjon annál, amiben a legjobb" – mondta Ibrahimovic.

Erre reagált LeBron James egy újságírói kérdésre adott válaszában, amiben arra is kitért, hogy azért is furcsállja a korábban Los Angelesben szereplő Ibrahimovic állításait, mert 2018-ban még úgy nyilatkozott, hogy őt is érték atrocitások, amiért nem éppen svéd csengésű a vezetékneve.