Előnyökkel jár, ha valaki be van oltva az NBA-ben

LeBron James Los Angeles Lakers NBA
LOS ANGELES, CALIFORNIA - FEBRUARY 18: LeBron James #23 of the Los Angeles Lakers reacts to a play during the second quarter against the Brooklyn Nets at Staples Center on February 18, 2021 in Los Angeles, California. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Katelyn Mulcahy/Getty Images/AFP (Photo by Katelyn Mulcahy / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / AFP)
Vágólapra másolva!
Kevesebb korlátozással szembesülnek az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) játékosai közül azok, akik már megkapták a koronavírus elleni védőoltást.

A liga és a kosarasok szakszervezete szerdán megállapodott arról, hogy a második oltás után 14 nappal a játékosok meglátogathatják családtagjaikat, kísérőket vihetnek magukkal az idegenbeli mérkőzésekre, és éttermek teraszára is kiülhetnek. A kontaktszemélyeknek már nem kell karanténba vonulniuk, szabadnapokon nincs tesztelés, és a megfelelően átoltott csapatok megbeszélésein nem lesz kötelező a maszk.

Amint egy klub keretének, illetve alkalmazottainak 85 százalékát beoltották a vakcinával, a szabályok automatikusan az egész keretre vonatkoznak majd.

A jelenlegi előírások szerint az idegenbeli túrákon a kosarasok csak a meccsek és edzések idejére hagyhatják el a hotelszobáikat.

Egyelőre nincsenek pontos adatok arról, hogy hány NBA-játékos kapta már meg a vakcinát.