Társoldalunk:

Először ütötték ki minden idők egyik legnagyobb MMA-bajnokát - videó

2021.04.08. 13:44

Fantasztikus karrierje során először ütötték ki Demetrious Johnsont, minden idők egyik legjobb MMA-harcosát.

A 34 éves amerikai sportoló (az összecsapás előtt 30 győzelem mellett 3 vereség és egy döntetlen volt a mérlege) a legnagyobb ázsiai (és a UFC, valamint a Bellator után a világon a harmadik legjelentősebb) MMA-szervezet, a ONE Championship légsúlyú bajnoki címéért kiírt mérkőzésen lépett az oktagonba a címvédő brazil Adriano Moraes ellen.

A mérkőzés előtt ugyan a UFC légsúlyú bajnoki címét a szervezetnél máig rekordot jelentő 11 alkalommal megvédő Johnson számított papíron esélyesebbnek, viszonylag gyorsan kiderült, hogy ez nem az ő estéje lesz. A 173 centi magas Moraes öt centivel magasabb, hosszabbak a végtagjai, ráadásul a ONE Championshipben a súlycsoport felső határa 135 font (kb. 61,2 kg), míg a UFC-ben ugyanez 125 font (kb. 56,7 kg), ami ugyancsak a címvédőnek kedvezett. Aki a második menetben egy térdrúgással le is zárta a mérkőzést:

Ez a technika, azaz a földön fekvő ellenfél fejének térddel történő támadása a UFC-ben tiltott, a ONE Championshipben azonban szabályosnak számít, így Johnson nem is reklamált, hanem sportszerűen elismerte karrierje első K.O. vereségét.