Vágólapra másolva!
A tavaly elhunyt NBA-sztár, Kobe Bryant a kiemelkedő játéktudása mellett a pályán mutatott legendás küzdőszelleméről is ismert volt. Bryant nyolc évvel ezelőtt a Golden State Warriors ellen szakadt Achillesszel állt oda a büntetővonalra. A Lakers sztárja a súlyos sérülése ellenére mindkét büntetőt bedobta, és a végén a csapata is nyert a Warriors ellen.

Minden idők egyik legjobb kosárlabdázója, Kobe Bryant óriási akaraterejéről is ismert volt az NBA-ben. Megalkuvást nem tűrő természete hatalmas versenyszellemmel párosult, és Bryant a rengeteg sérülése ellenére mindig maximálisan odatette magát a meccseken.

Nyolc évvel ezelőtt a mai napon a Los Angeles Lakers a 2010-es évek NBA-jét domináló sikercsapata, a Golden State Warriors ellen játszott. A két csapat nagyon szoros meccset játszott, és Kobe Bryant hatalmas erőbedobással játszott, hogy a Lakers meg tudja verni a Warriorst.

Kobe Bryant sérülése után is mindent megtett a csapatáért Forrás: Getty Images via AFP/2011 Getty Images/Ronald Martinez

A meccs utolsó három percében kétpontos los angelesi vezetésnél elesett egy betörés után, és a bal lábában elszakadt az Achilles-ín.

A Lakers játékosa viszont nem kért cserét, hanem a fogát összeszorítva mindkét megítélt büntetőjét bedobta, majd lebicegett a pályáról.

A Lakers játékosát még a híres hollywoodi színész, Jack Nicholson is megtapsolta.

A meccs korábbi szakaszában a térde és a bokája is megsérült a sztárkosarasnak,

de Bryant nem törődött a sérüléseivel, és folytatta a meccset. Kobe 34 ponttal zárta a meccs, és a Lakers végül 118-116-ra megnyerte az összecsapást.