Társoldalunk:

Bejelentette visszavonulását az NBA-sztár, LaMarcus Aldridge

2021.04.15. 17:45

Bejelentette visszavonulását LaMarcus Aldridge, aki öt meccsen lépett pályára ebben a szezonban a Brooklyn Nets csapatában.

LaMarcus Aldridge 14 szezont töltött az NBA-ben és csütörtökön bejelentette, hogy visszavonul. Aldridge a közösségi oldalain jelentette be a visszavonulását, mint írta, az utolsó meccsén szabálytalan szívveréssel szembesült.

Aldridge szívritmusa estére még rosszabb lett, amitől megijedt. Másnap reggel szólt a csapatának, ki is vizsgálták az orvosok, majd a játékos a visszavonulás mellett döntött. „Az elmúlt 15 évben a kosárlabda volt az első, de most az egészségem és a család a legfontosabb" – írta.

A Nets részéről is megjelent egy nyilatkozat, amiben támogatásukról biztosították a kosarast.

Aldridge összesen öt meccset játszott Brooklynban, az utolsót április 10-én a Lakers ellen. Aldridge márciusben lett szabadon igazolható, miután a San Antonio Spurs kivásárolta a szerződéséből.

A 35 éves játékos 2006-ban a második helyen kelt el a drafton, első kilenc szezonjában a Portland játékosa volt, a mostani volt a hatodik szezonja a San Antonio Spursnél

Aldridge pályafutása során 1029 meccsen lépett pályára, ezeken átlagban 19,4 pontot dobott és 8,3 lepattanót szedett. Hétszer volt az All-Star csapat tagja.