Vágólapra másolva!
A kétszeres olimpiai bajnok bokszoló, a kubai Guillermo Rigondeaux mindkét szemét súlyosan megégette egy főzőbalesetben, állítólag látásának 80 százalékát elvesztette.

Rigondeax menedzsere, Alex Boronte az ESPN-nek nyilatkozva hozta nyilvánosságra a hírt. Boronte elmondta, hogy a korábbi olimpiai bajnok éppen kubai fekete babot főzött a miami otthonában, amikor a gyorsfőzője felrobbant, és forró víz fröccsent a mellkasára és mindkét szemébe.

"Bombákat készítenek [a gyorsfőzőkből]" - mondta Boronte az ESPN-nek.

A kiváló bokszolót a Kendall Regional Medical Centerbe szállították, ahol két súlyosan megégett szaruhártyával kezelték, de szerencsére már hazaengedték.

veszélybe került Guillermo Rigondeaux bokszkarrierje Forrás: The Independent

A szaruhártya képes regenerálódni, és a bokszoló menedzsere bízik abban, hogy Rigondeaux idővel visszanyeri a látását. Rigondeaux jelenleg látja a napfényt és az árnyékokat, ami menedzsere szerint előrelépés.

– mondta a menedzser.

A kubai Rigondeaux a 2000-es és a 2004-es olimpián is aranyérmet nyert kisváltósúlyban.

A bokszoló a főzés szerelmese is, és több videóban is szerepelt már az interneten, melyekben kulináris tudását mutatja be. A menedzsere megdöbbent, hogy valami, amit olyan gyakran csinál - kubai fekete babot főz - katasztrófához vezetett.