Zsinórban harmadik meccsét nyerte a Lakers, Irving győztes meccsen tért vissza

2020 NBA Finals - Game Six GettyImageRank1 SPORT nba BASKETBALL bestof topix
LeBron James és Anthony Davis
Vágólapra másolva!
Sorozatban a harmadik győzelmét aratta a Los Angeles Lakers az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA): a kaliforniai csapat vasárnap 31 ponttal bizonyult jobbnak a vendég San Antonio Spursnél.

A hazaiak sikeréhez Anthony Davis 30 ponttal és 18 lepattanóval járult hozzá. Egymás után harmadszor jutott el 30 pontig, amire korábban 2020 márciusában volt képes.

Győztes mérkőzésen tért vissza a Brooklynba a 14 pontos Kyrie Irving, akit november elején rasszista megnyilvánulásért tiltottak el. Az olimpiai és világbajnok játékos előzőleg megosztott a közösségi oldalán egy olyan dokumentumfilmre mutató linket, amely sok bírálatot kapott az Egyesült Államokban antiszemita, homofób, nőgyűlölő és iszlámellenes tartalma miatt. Ezért nyolc mérkőzést hagyott ki.

A vasárnapi játéknapon a Nets legeredményesebb kosarasa Kevin Durant volt, aki 26 pontot szorgoskodott össze a Memphis Grizzlies elleni mérkőzésen.

A Sacramento sorozatban hatodszor nyert, De'Aaron Fox többek között 33 ponttal és hét gólpasszal segítette csapatát a Detroit elleni győzelemhez.

A címvédő Golden State Warriors vendégként verte a Houstont. A kaliforniaiaknál Klay Thompson 41 pontot szórt, míg Stephen Curry 33 ponttal és 15 gólpasszal zárt.

A dallasi mérkőzés az utolsó másodpercben dőlt el, Michael Porter sikeres hárompontosával győzött a Denver.

Eredmények:
Los Angeles Lakers-San Antonio Spurs 123-92
Brooklyn Nets-Memphis Grizzlies 127-115
Sacramento Kings-Detroit Pistons 137-129
Houston Rockets-Golden State Warriors 120-127
Dallas Mavericks-Denver Nuggets 97-98
Phoenix Suns-New York Knicks 116-95
Washington Wizards-Charlotte Hornets 106-102
Cleveland Cavaliers-Miami Heat 113-87

Kövesse velünk a 2022-es labdarúgó-világbajnokság híreit az Origo labdarúgó vb-oldalán!