Az év legzseniálisabb gólpasszát adta a Chicago Bulls kosarasa - videó

Chicago Bulls v Milwaukee Bucks GettyImageRank2 Zero Basketball - Sport USA Wisconsin Defending - Sport Milwaukee - Wisconsin Photography Eleventh Milwaukee Bucks Chicago Bulls NBA NBA Pro Basketball First Half - Sport Demar DeRozan Damian Lillard Match -
MILWAUKEE, WISCONSIN - NOVEMBER 13: DeMar DeRozan #11 of the Chicago Bulls is defended by Damian Lillard #0 of the Milwaukee Bucks during the first half of a game at Fiserv Forum on November 13, 2023 in Milwaukee, Wisconsin. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Stacy Revere/Getty Images/AFP (Photo by Stacy Revere / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)
Vágólapra másolva!
Szenzációs fordítást produkált az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) hétfői játéknapján a Toronto Raptors, amely 23 pontos hátrányból nyert a vendég Washington ellen.

A 27. percben 48-71-et mutatott az eredményjelző, az utolsó negyedben pedig még 16 pontos előnyben volt a Wizards, de a liga egyetlen kanadai csapata egy 21-1-es (!) rohammal fejezte be a 111-107-tel zárult meccset. A Raptors 7-6 után 109-107-nél vezetett ismét, 7.6 másodperccel a vége előtt.

A mérkőzés hőse a házigazdákat erősítő, 39 pontos Pascal Siakam volt, aki egymaga 22 pontot szórt a harmadik játékrészben.

A Milwaukee Bucks hazai pályán 118–109-re legyőzte a Chicago Bullst, a meccs legjobbja Jannisz Antetokúnmpo (Milwaukee Bucks) volt, a görög bedobó 35 pontig és 11 lepattanóig jutott. A meccs legszebb, és talán az idény legzseniálisabb, passzát a Chicago Bulls játékosa, Demar Derozan produkálta.

A harmadik negyed közepén egy lepattanó labdát szerzett meg az olimpiai és világbajnok bedobó, és betört vele a büntetőterületre. A Bucks centere, Brook Lopez blokkolni akarta a játékost, aki száznyolcvan fokban előszőr megfordult a levegőben, majd a törzsét elfordítva kipasszolta a labdát az üresen álló csapattársának a triplavonalon túlra, aki nem hibázta el a dobást.