Az angolok három-, a brazilok ötgólos sikerrel hangoltak a vb-re

Vágólapra másolva!
Egy helyi elsőligás csapat felett aratott magabiztos sikerrel hangolt a pénteken kezdődő, dél-afrikai labdarúgó-világbajnokságra az angol válogatott. A brazilok 5-1-re kiütötték Tanzániát.
Vágólapra másolva!

Fabio Capello angol csapata, amelynek ez volt az utolsó tesztmeccse a rajt előtt, 3-0-ra nyert hétfőn a Platinum Stars ellen - a találkozót a rustenburgi Moruleng-stadionban rendezték 12 ezer néző előtt. Az angolok góljait Jermain Defoe, Joe Cole és a szünet után becserélt Wayne Rooney szerezte, Glen Johnson pedig kihagyott egy büntetőt.

Capello összesen 21 játékost küldött pályára a mérkőzésen, de nem volt köztük a kapus David James, akinek két riválisa, Joe Hart és Robert Green egy-egy félidőt védett. Az angolok szombaton, az Egyesült Államok csapata ellen kezdik vb-szereplésüket, s a csoportjukban van még Algéria és Szlovénia.

A brazil válogatott négygólos sikert aratott Tanzánia együttesének a vendégeként Dar es Salaamban. A brazilok jövő kedden kezdenek a vb-n a Koreai NDK csapata ellen, s a csoportjukban van még Elefántcsontpart és Portugália.

Eredmény:
Tanzánia - Brazília 1-5 (0-2)
gól:
Aziz (86.), illetve Robinho (10., 33.), Ramires (53., 90.), Kaká (76.)