A játékosok állítanák össze a kameruni válogatottat

Vágólapra másolva!
Dánia és Kamerun számára is a versenyben maradás a tét az egymás elleni mérkőzésen, hiszen mind a két válogatott elveszítette első mérkőzését a labdarúgó-világbajnokság E csoportjában
Vágólapra másolva!

Mindez az afrikaiak számára volt kínosabb, mert kritikán aluli teljesítményt nyújtottak Japán ellen. Francia szakvezetőjük, Paul le Guen a kezdő tizenegyet illetően hozott néhány erősen megkérdőjelezhető döntést, és a hírek szerint maguk a játékosok is jelezték, hogy változtatni kellene.

"Láttuk a legutóbbi meccseken, hogy néhány fiatalabb játékos nem tudja kezelni a világbajnoksággal járó nyomást. Éppen ezért szóltunk a mesternek, hogy módosítson a kezdő csapaton Dánia ellen" - nyilatkozta a középpályás Achille Emana, aki csak kispados volt az első találkozón.

A spanyol másodosztályú Real Betisben légióskodó karmester mellőzése mellett még az Arsenal erősségének, Alexander Songnak a hiánya volt érthetetlen edzői döntés. Dánia ellen azonban Le Guen alighanem mindkettőjüknek bizalmat szavaz.

A kameruniak nyolc mérkőzés óta nyeretlenek, Dánia pedig világbajnokságon sohasem kapott ki afrikai válogatottól, de Morten Olsen csapatának is megvannak a maga problémái. A dánok ugyanis a legutóbbi három mérkőzésükön nem tudtak gólt szerezni, és Jon Dahl Tomasson, illetve Mikkel Beckmann sérülése azt jelenti, hogy a szintén nem teljesen egészséges Nicklas Bendtner mellett csak Sören Larsen az egyetlen csatár, aki Olsen rendelkezésére áll.

A védelemből Simon Kjaer, a középpályások közül pedig Daniel Jensen a hét első felében külön edzett a többiektől, de várhatóan mindketten játékra jelentkeznek, igaz, Jensennek valószínűleg csak a kispadon jut hely.

A várható összeállítások:
Kamerun: Hamidou - Mbia, Bassong, Nkoulou, Assou-Ekotto, Makoun, Enoh, A. Song, Emana, Eto'o, Choupo-Moting. Szövetségi kapitány: Le Guen.
Dánia: Sörensen - Jacobsen, Agger, Kjaer, S. Poulsen, C. Poulsen, Jörgensen, Kahlenberg, Rommedahl, Enevoldsen, Bendtner. Szövetségi kapitány: M. Olsen.

www.global-soccer.eu