Messi és Neymar gólokkal küzd az éhínség ellen

Horizontal FOOTBALL BUST JOY EMBRACE
Argentina's Lionel Messi and Brazil's Neymar (R) greet each other before the start of their 2018 FIFA World Cup qualifier football match in Belo Horizonte, Brazil, on November 10, 2016. / AFP PHOTO / VANDERLEI ALMEIDA
Vágólapra másolva!
Egy kampány keretén belül a MasterCard tízezer étkezésnek megfelelő összeggel támogatja a Latin-Amerikában és a Karib-térségben élő gyerekeket, ha Messi vagy Neymar gólt szerez hivatalos nemzetközi tornán, beleértve az oroszországi világbajnokságot is.
Vágólapra másolva!

„A MasterCard újabb jelentős lépést tesz a gyermeki éhínség és alultápláltság elleni küzdelemben Latin-Amerikában és a Karib-térségben. A történelemben először, futballistákat is bevontak a projektbe, így csütörtöktől 2020 márciusáig, ha Messi vagy Neymar gólt szerez hivatalos nemzetközi tornán, tízezer étkezésnek megfelelő összeget biztosítanak a United Nations World Food Programme (WFP) szervezet számára" – áll a MasterCard által kiadott közleményben.

Ezután pláne szurkolhatunk a Messi és Neymar gólokért Forrás: AFP/Vanderlei Almeida

„Büszke vagyok rá, hogy részese lehetek ennek a kampánynak, amely többezer gyerek életét változtathatja meg" – nyilatkozta Messi. „Mi, latin-amerikaiak tudjuk, hogy együtt nagyszerű dolgokra vagyunk képesek, ez a kampány is jó példa erre. Együtt leküzdhetjük az éhínséget" – mondta Neymar.

A kampányban bárki részt vehet, és adományozhat, ha használja a JuntosSomos10 hashtaget Twitteren vagy Instagramon. Minden egyes ilyen hashtag egy iskolai étkezést jelent a rászorulóknak.

Bár a cél nemes, szurkolók körében nincs sikere a kampánynak, ezt bizonyítják a sorra érkező szarkasztikus kommentek a közösségi oldalakon. Valaki például azt kérdezi, hogy „ha Messinek és Neymarnak van pénze, akkor miért nem adja oda egyszerűen a rászorulóknak?" Más amiatt aggódik, hogy így „túl nagy nyomás lesz a két játékoson".

A kapusok pedig, akik védeni merik a két játékos lövését, szimplán „utálják az éhező gyerekeket." „Szóval, ha egy kapus teszi a dolgát és véd, akkor tízezer éhező gyereket foszt meg az ételtől?" – értetlenkedett valaki.