Vágólapra másolva!
A hét második fele valóságos kupadömping jegyében zajlik a kontinentális vízilabdaéletben: a négy magyar férficsapatot is érintő programban csütörtöktől vasárnapig játsszák az Euroliga második selejtezőkörének mérkőzéseit, illetve péntektől három napon át zajlik a második számú sorozat, a LEN-kupa első selejtezős fordulója.

Az Euroligában az Eger a második megméretésre készül. Ezúttal Nápolyban próbál szerencsét Gerendás György alakulata, amelyre öt rivális, közte az olasz Posillipo és a montenegrói Jadran Herceg Novi vár, de a spanyol Sabadell sem félvállról veendő ellenfél. Ezzel együtt az első kettőben, ekként pedig továbbjutó helyen illik végeznie az új szezonra tovább erősödött, hazai bajnoki bronzérmes hevesi gárdának.

A sorozat eme szakaszában mutatkozik be az ob I legutóbbi kiírásában másodikként végzett Honvéd, míg a bajnok Vasas csak a következő körben, a legjobb 16 között száll először vízbe az El keretében. A Honvéd jóval könnyebb helyzetben van, mint az Eger, s nem csupán azért, mert itthon, a Kőér utcában fogadhatja a csoporttársakat.

Hanem mert csupa legyőzhető és legyőzendő vetélytárs vár rá, jóllehet aligha lesz sétagalopp - s nemcsak a vizes közeg miatt - az orosz Volgograd, a horvát Sibenik és a szerb Crvena zvezda elleni mérkőzés Kovács István legénysége számára.

A LEN-kupában két magyar együttes teszi próbára képességeit: a 2006/07-es bajnoki idényben negyedik Szeged és a honi élvonalban legutóbb ötödikként záró Pécs. A csongrádi gárda Itáliában, közelebbről Cataniában száll medencébe, de idegenben is esélyes, a Gyöngyösi András irányította társulat akár a csoportelsőséget is megszerezheti.

Ugyanakkor házigazdaként sem lesz egyszerű feladat a Pécsnek az első vagy a második, még továbbjutó pozíciót kiharcolnia abban a négyesben, amelyben az orosz Dinamo Moszkva és a szerb Nis is szerepel.