300 millióért építik be a Nemzeti szabadtéri színpadát

Vágólapra másolva!
300 millió forintos költséggel beépítik a Nemzeti Színház szabadtéri színpadát; a részvénytársaság banki hitelből fedezi a kiadásokat, s az összeget - saját költségvetése terhére - több éven át törleszti.
Vágólapra másolva!

Az ismertetés szerint Jordán Tamás vezérigazgató csütörtökön személyesen találkozott Görgey Gáborral, a nemzeti kulturális örökség miniszterével; a direktor ismertette a Siklós Mária által készített terveket és a beépítéssel kapcsolatos elképzeléseket. Jordán Tamás a megbeszélésen mellékelte a beépítésre készült vázlatterveket és a vonatkozó költségvetést is - teszik hozzá. A mintegy 300 millió forintos beruházás finanszírozása banki hitelből történik, amelyet a részvénytársaság saját költségvetése terhére több éven keresztül törleszt.

Tekintse meg galériánkat a Nemzetiről!javascript:an('http://origo.hu/adsminisites/nemzetiszinhaz/index3.html','width=500,height=430,top=100,left=100,scrollbars=no')

"A kulturális miniszter mint a Nemzeti Színház Rt. tulajdonosi jogainak gyakorlója, egyetértéséről és támogatásáról biztosította Jordán Tamást, így elindulhatnak az engedélyeztetési, közbeszerzési eljárások és a hitelfelvételi tárgyalások" - olvasható a közleményben. A színház vezetőségének reményei szerint a Nemzeti Színház új, 160 nézőt befogadó kamaraterme és az irodalmi kávézó már a magyar dráma napján, szeptember 21-én megnyílhat.