Copperfield előre tudja a lottószámokat

Vágólapra másolva!
Az illuzionista, aki egy trükkel átsétált a kínai Nagy Falon, akinek jelentős szerepe volt az amerikai Szabadság-szobor eltüntetésében, ezúttal újabb trükköt vet be: állítólag megtanítja a nézőit arra, hogy miképp találják ki az esti lottószámokat.
Vágólapra másolva!

Copperfield jelenleg Chicagót szórakoztatja mágiájával, ott adja elő az An Intimate Evening of Grand Illusion című estjét, mely a hírek szerint a hétköznapi ember álmaira s rémálmaira épít. - "Arról van szó, hogy a publikum velem együtt részt vehet egy olyan illúzióban, mely során elmosódik a mágia és a valóság közti halovány, vékony határ. A műsor egyik részében megtanítom a nézőket arra, hogy miképp lehet kitalálni az esti lottószámokat" - magyarázta a bűvész egy chicagói lapnak.

A show folyamán előkerül pár skorpió, Copperfield váratlan helyről húzza elő a nézők közt - addig békésen - ücsörgő hölgyek bugyiját, embereket és tárgyakat tüntet el, mint ahogy azt már megszokhatták a nézők egy ilyesfajta művésztől. A nézők mégsem a skorpió vagy az alsónemű miatt állnak hosszú sorokban a pénztár előtt: mindenki szeretné tudni a nyerőszámokat - és talán ez Copperfield legnagyobb mágiája.

Az illuzionista 1956-ban, David Kotkin néven született New Jerseyben, és 11 évesen már saját bevallása szerint nagy bűvésznek számított (legalábbis a kertvárosban). A szomszédokból remekül megélt az ifjú tehetség, zsebpénzre nemigen volt szüksége, mivel öt dollárt kóstált egy belépő az önálló show-kra. Gyakran adott műsorokat bulikban, születésnapi zsúrokon, majd egy évre rá már az Amerikai Mágusok Társasága is befogadta őt, legfiatalabb tagként.

Copperfield újat mutatott a világnak: megszökött Alcatrazból, egész csapat embereket tüntetett el a színpadokról, autókat reptetett a nézők feje fölött, kiszabadult láncaiból, és meglépett egy éppen összeomló, 13 emeletes házból. De mindez semmi - ami mégiscsak legjobban érdekli a nézőket, az a lottószámok kitalálásának technikája.