Szórakozás
Mozi
Filmklub
Zene
AXEtázis
Tévé
Könyv
Vendégszoba
DVD/VHS
Moziműsor
Tv-műsor
monotone
Galéria
Film kvízek
Horoszkóp
Képeslapküldés
Operátor logókÉpítészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!


A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Jennifer Lopez és Salma Hayek: a két Frida
2000. augusztus 16., szerda, 15:31

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Egyszerre két filmet terveznek forgatni a mexikói szürrealista festőnő, Frida Kahlo életéről. Mindkét film rendezője egy-egy gyönyörű latino színésznőt választott ki a film főszerepére, Jennifer Lopezt és Salma Hayeket.

Frida 1.
Frida Kahlo életéről, aki a szürrealizmus leghíresebb mexikói képviselője volt, Luis Valdez rendező mér egy évtizede szeretne filmet készíteni, de valami mindig megakadályozta ebben: 1991-ben például azért nem kezdhette el a forgatást, mert hatalmas tiltakozást váltott ki, hogy a festőnő szerepét egy nem Latin-Amerikai színésznőre, Laura San Giacomóra akarta osztani. Ugyanez történt, mikor Madonna került szóba, hogy eljátssza Kahlo szerepét. A most megvalósulni látszó filmben a tervek szerint Jennifer Lopez fog játszani, bár még nem kötöttek írásos megállapodást.

A United Artists féle változat Valdez forgatókönyvje alapján készül, és valószínűleg Francis Ford Coppola lesz a producer. A film forgatásáig, ami csak 2001 elején fog kezdődni, még bőven marad ideje Lopeznek arra, hogy az 1999-es On the Six után elkészítse második albumát. Az album októberre várható és néhány szám producere valószínűleg a színész-énekesnő barátja, Puff Daddy lesz. Jennifer Lopez – aki a magyar mozikban utoljára a Mint a kámfor című krimiben tűnt fel - új filmje, a The Cell című thriller Amerikában augusztus 18-án jelenik meg.

Frida 2.
Mindeközben a Miramax már 1997 óta tervez egy filmet Kahlóról, aki egyébként szuggesztív képeivel - mely közül egyik leghíresebb A két Frida - és nem mindennapos kapcsolataival nyerte el hírnevét. Az 1907 és 1954 között élt festőnő a '20-as és '30-as években aktív tagja volt a Mexikói Kommunista Pártnak, és - bár '29-ben feleségül ment a freskófestő Diego Riverához - a pletykák szerint Leon Trockij szeretője volt. A hírek szerint a Miramax Andrucha Waddingtont akarja megnyerni a film rendezésére, aki a Központi pályaudvar című brazil film rendezőasszisztense volt. Főszereplőnek Jennifer Lopez latino "ellenfelét", Salma Hayeket választották ki, aki saját bevallása szerint nincs "közeli kapcsolatban" Lopezzel. Rivalizálásuk érthető, hiszen mindketten szeretnék elnyerni a legjobb Latin-Amerikai színésznő címet. Lehetséges, hogy a verseny eredményét "Frida" dönti majd el.

Ajánló:

[origo]Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum

Az [origo] kiadója az Axelero Rt. © Minden jog fenntartva AdatvédelemFórum

zsofleshy és Gunner chattopicja
Látta már valaki a moziban?
Camera Obscura Filmklub
Háborús filmek
Fáj? Cserélő topik


Arnold Schwarzenegger

moziműsorok

Indiana Jones

Angelina Jolie

filmes magazinok

Laurence Fishburne

mozik

filmek

filmszemlék

dvd- és videovásárlás