Szórakozás
Mozi
Filmklub
Zene
AXEtázis
Tévé
Könyv
Vendégszoba
DVD/VHS
Moziműsor
Tv-műsor
monotone
Galéria
Film kvízek
Horoszkóp
Képeslapküldés
Operátor logókÉpítészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!


A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

Woody Allen deviáns szereplői
2003. július 24., csütörtök, 13:37|Utolsó módosítás: 2003. július 24., csütörtök, 14:01

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

Woody Allen hamarosan készülő filmje két főszerepére Winona Rydert és Robert Downey Jr.-t kérte fel, két olyan színészt, akinek hollywoodi karrierjét veszélybe sodorta zűrös magánélete, illetve bírósági ügye. A New York-i rendezőt azonban cseppet sem zavarja választottjai kétes megítélése.


Forrás: MTIWinona Ryder szekere szinte jobban fut, mint a lopási botránya előtt. Az őzikeszemű színésznő ugyan csaknem egy évet kellett, hogy kihagyjon a bírósági tárgyalások miatt, azóta viszont a legnagyobb rendezők kérik fel munkára. Legkorábban Milos Formannal kezdi forgatni a Márai Sándor A gyertyák csonkig égnek című regényéből készülő filmet, majd Robert Altmannal vág neki a The Widow Claire című alkotásnak, melyben övé a címszerep. Woody Allen következő vígjátéka - illetve annak főszerepe - már csak hab a tortán.

Ryder tehát közkedvelt figura maradt Hollywoodban, aminek két oka is lehet. Az egyik nyilvánvalóan az, hogy bár a színésznőt a botrány negatív megítélésbe helyezte, a filmek promóciója szempontjából ez lényegtelen: a negatív hírnév is odacsalja a nézőt a mozikba. A másik ok pedig talán az, hogy őt korábban is a legnagyobb rendezők foglalkoztatták (pl. Scorsese az Ártatlanság korá-ban, Coppola a Drakulá-ban, Jarmusch az Éjszaka a Földön-ben, Tim Burton az Ollókezű Edward-ban, vagy épp James Mangold az Észvesztő-ben), bája és tehetsége pedig mit sem veszített azóta.

Forrás: MTIWoody Allen azonban kétségkívül fricskát akar mutatni a konzervatív közönségnek, ha Winona Ryder mellé egy másik botrányhőst, a kábítószer- és alkoholproblémáiról ismert Robert Downey Jr.-t választotta.  A színész még a börtönt is megjárta, ahonnan alig egy éve szabadult. Azóta elkészült a The Singing Detective című filmje (amelyben Mel Gibson és Adrien Brody a partnere) és leforgatta a Gothica című alkotást Mathieu Kassovitz-cal (amelyben pedig Penelope Cruz és Halle Berry oldalán szerepel).

Woody Allen készülő filmjéről egyelőre csak annyit tudni, hogy a forgatókönyvet ezúttal is maga írja, és most is gondoskodott arról, hogy minden részlete titokban maradjon (a címét is beleértve). Frissen elkészült munkáját pedig augusztus végén mutatják be a velencei filmfesztiválon Anything Else címmel.

[origo]Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum

Az [origo] kiadója az Axelero Rt. © Minden jog fenntartva AdatvédelemFórum

zsofleshy és Gunner chattopicja
Látta már valaki a moziban?
Camera Obscura Filmklub
Háborús filmek
Fáj? Cserélő topik


Arnold Schwarzenegger

moziműsorok

Indiana Jones

Angelina Jolie

filmes magazinok

Laurence Fishburne

mozik

filmek

filmszemlék

dvd- és videovásárlás