ok.hu

Építészettől tárgykultúráig minden, ami szemnek ingere!A rovat hírei


"Tarány Tomit megviselte, hogy kiejtett minket" - a Rocktenors az X-Faktorról

Két magyar hely vezeti a világ száz legjobb bárjának listáját

"Álmodtam is a Sírhant művek szereplőivel" - Marina Salas, A bárka szereplője

Ha nem a panel nyer: kísérleti lakótelep Óbudán

"Egyszer sem jutott eszembe a 25 millió" - Ádám, az Éden Hotel stratégája
Gyorskeresés

EU-s képzés - kizárólag prostituáltaknak
2005. március 17., csütörtök, 9:37|Utolsó módosítás: 2005. március 17., csütörtök, 12:39

A cikk betűmérete:kisebbnagyobb

A prostitúcióval képtelen megbirkózni a politika, a türelmi zónák ügye évek óta húzódik. Ezek azok a tények, amiről már mindenki tud - ennél azonban több lesz ma éjjel a TV2 Strucc című műsorában.


Forrás: MTI
Ajánlat
Tévéműsor
A TV2 honlapja

A strucc - a közhiedelemmel ellentétben - nem dugja a homokba a fejét, de a világon a második leggyorsabban futó madár: ezenkívül a TV2 esélyegyenlőségi magazinja, mely épp múlt héten szólt nagyot, mikor bemutattak egy beszélgetést Ungár Klárával, az első magyar politikussal, aki bevallotta, hogy leszbikus.

A mostani adás az utcalányok helyzetével (is) foglalkozik: például kevesen tudják, hogy a prostitúció egykor erényt és hatalmat jelentett, mivel az ókorban, egyes társadalmakban kiváltság volt kurtizánnak lenni. Sok család gyermeke "feláldozásával" tartotta meg társadalmi rangját egy-egy szűkösebb esztendőben.

A témával kapcsolatosan érdekesen beszél majd a műsorban dr. Kránicz Mariann kriminológus. A riportban bemutatják azt a képzést is, ami EU-s támogatással indul, és kizárólag prostituáltaknak szól. Kitörési lehetőséget kínálva, egy feltétel van, hogy legyen érettségije a jelentkezőknek. A képzés ingyenes, információ a www.prostitualtak.hu oldalon.

Másik téma lesz a siketeké, akiket a magyar oktatási rendszer nem tanítja jelelni. Arra hivatkoznak, hogy nem célszerű őket elkülönítve oktatni, ezért beszélni tanítják őket. A beszéd természetesen nemigen megy nekik, leginkább csak próbálkozás szintjén marad. A Strucc célja, hogy felvegyék a siket gyerekeket középiskolába és akár egyetemre is járhassanak. Ez Nyugat-Európában bevált gyakorlat ugyan, de Magyarországon még elutasító a legtöbb iskola.

A műsor szerkesztőinek tesztjéből is ez derült ki, amikor siket gyermeknek kerestek középiskolában helyet: a próbák kilencven százalékában elsőre, telefonon, kategorikusan elutasították őket, sőt volt olyan hely is, ahol miután kiderült a telefonálás oka, szemrebbenés nélkül tették a kagylót.

[origo]Küldje tovább ismerősének!

Írjon nekünk! Médiaajánlat Impresszum Adatvédelem!

Iratkozzon fel RSS-hírcsatornáinkra!

Az [origo] kiadója az Origo Zrt. © Minden jog fenntartvaIdőjárás

Hőmérséklet:
min: 5 , 10 °C
max: 12 , 17 °C

Változékony, hűvös idő
továbbFórum

TV-csatorna/műhold TOP-lista..
Miért fontos a hírolvasók/bemondók személye?
Csillagkapu-Stargate
BEUGRÓ.
Fáj? Cserélő topik


TIPP


jegyfoglalás


popsztárok


képeslapküldés


LINKCENTRUM


szex


férfiaknak


nőknek


HETI TOPLISTA


Shakira


Angelina Jolie


Görög Zita


Most keresik a többiek!