Csaptelepek útvesztőjében: funkciók és stílusok

Vágólapra másolva!
A csaptelep kínálat napjainkban zavarba ejtően széles, és a funkcionális jellemzők épp úgy fontosak, mint a külcsín. De ha ilyen nehéz a kérdés, mégis merre érdemes indulni? Az alábbiakban bemutatjuk, hogyan képes egy csaptelep tökéletesen kiszolgálni a modern kor támasztotta igényeket, és megnézzük az uralkodó stílusokat is!
Vágólapra másolva!
Fotó:  Shutterstock.com 

Az alapvető funkción túl

Legyen szó konyhai vagy fürdőszobai csaptelepről, a funkció ugyanaz; a víz hőmérsékletének és nyomásának szabályozása. A hagyományos típus kétkaros, külön van a hideg és a meleg víz szabályozója, a modern változat ennél egyszerűbb használatot tesz lehetővé, egyetlen kart kell forgatni és billenteni. Hogyan lehet ezt fokozni?

A termosztátos csaptelep képes tartani a beállított hőmérsékletet, függetlenül a rendszer változásaitól. Ez a típus nem csak egyszerűen kényelmes, hanem energiatakarékos is, hiszen nem kell állandóan állítgatni a víz hőfokát.

A szenzoros csaptelep érintés nélkül működik, vagyis automatikusan be- és kikapcsolja a vizet. Ez kétségkívül higiénikus, hiszen nem kell megérinteni a csaptelepet, és mivel csak akkor folyik a víz, amikor szükség van rá, víztakarékos is.

Tény, hogy az ezekhez hasonló extrák nyomot hagynak az árakon, ám egy komplett felújítás költségét nézve a különbég elenyésző, a kiadás pedig hosszú távon megtérül, nem beszélve arról, hogy a modern csaptelepek valódi luxust csempésznek a lakásba. Ahogy sok más esetben, a kérdés tehát itt is csak az, hogy mi élvez prioritást.

Forrás: Shutterstock.com 

A 3 legnépszerűbb stílus

  1. A klasszikus csaptelepek a hagyományos, elegáns és időtálló megjelenést képviselik. Bronz, réz és arany színben is pompázhatnak, általában ívelt vagy kerek formájúak, díszesek. Ez a stílus remekül illik a rusztikus enteriőrhöz, antik hatású berendezésekhez.
  2. A modern csaptelepek letisztultak, egyszerűek, itt a funkcionalitásé a főszerep. Általában inox, fehér vagy akár fekete színűek, formaviláguk szögletes, geometrikus. A minimalista és skandináv lakberendezés tökéletes kiegészítői ezek a csaptelepek.
  3. Az art deco csaptelepek nem csak egyszerűen kreatívak, sokkal inkább merészek, extravagánsak. Lehetnek élénk, kontrasztos színűek, a formájuk pedig aszimmetrikus vagy valami egészen különleges. A bohém, vintage helyiségekbe feltétlenül ilyen illik.

Na és az Ön otthonában milyenek lesznek a csaptelepek, mi passzol a konyhába, a mosdóhoz, a kádhoz, a bidéhez? A választás talán még ezek után sem egyszerű, de az online világ Önnek kedvez, van ideje inspirálódni és felmérni a termékpalettát. Nézzen szét és rendelje meg a vizes helyiségek nélkülözhetetlen kiegészítőit a GFX DESIGN Kft. webáruházából!