Körömpörkölt

koromporkolt
Vágólapra másolva!
 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 20 perc bruttó 2 és fél - 3 óra

Alapanyagok:

  • 2 kg köröm
  • 3 nagyobb fej hagyma
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • fűszerpaprika

A körmöt feldarabolom, a hagymát és a szalonnát felkockázom. A szalonnából kiolvasztom a zsírt. Amikor már csak pörc van a fazékban (és zsír) beleteszem a körmöket. Nagy lángon pörkölöm, amíg a bőre mindenhol pörcös nem lesz, és a hús egy kicsit odakap. Ezután hozzáadom a hagymát és a paprikát, sózom, elkeverem, majd felöntöm max. két deci vízzel. A lángot közepesre vagy takarékra állítom, és hagyom rotyogni. A köröm lassan fő meg, de három óra alatt általában kész. (Kuktában gyorsabb.)