A pozitív gondolatoktól jobb a bor. És még mi?

feliratkisérletalapcsomag
Vágólapra másolva!
Csetvei Krisztina móri borász pozitív üzenetekkel hat a boraira. Indul a Táfelspicc pozitív-negatív tesztje is. Tényleg mindenre igaz, amiben víz van, hogy máshogy viselkedik, ha szeretettel bánunk vele? Mi lesz a tejjel, ha kedvesen szólunk hozzá, és mi, ha fikázzuk?
Vágólapra másolva!

Csetvei Krisztina ír a hordóira. Valami kedves üzenetet. Nem, nem őrült meg, egy japán orvos-kutató, Masaru Emoto egyik kísérletében a negatív és pozitív szavak hatását vizsgálta a vízre. A kutató szerint a víz képes információt, (érzést, gondolatot) közvetíteni rezgés vagy hullám formájában. Emoto vizesüvegekre jó és a rossz jelentéstartalmú szavakat írt (például szeretet és Hitler), majd mikroszkóp alatt megfigyelte, hogy lefagyasztás után hogyan kristályosodik ki a víz. A pozitív töltetű szavakkal ellátott víz rendezett és gyönyörű jégkristályokká fagyott, míg a negatív szavas vizek kaotikus mintákat mutattak.

Csetvei Krisztina tehát üzenetet ír a boroshordókra, emellett beszél is a borhoz, mosolyog rá. A módszertől azt várja, hogy kerekebb, teljesebb borok, sőt az egész világ kerekebb legyen. Krisztina eredetileg műszaki menedzser, az egyetemen, bormarketing-gyakornokként szeretett bele a pincébe. A Csetvei Pincészet borait mi is kipróbáljuk majd, de addig, amíg eljutunk Mórra, házi kísérletbe kezdünk.

Tejet, halat, narancsot, párizsit és baracklevet vizsgáztatunk kedvesen és nem kedvesen, pozitív és negatív üzenetekkel, szavakkal.

Csetvei (és Emoto) szerint a vízmolekula a lényeg, víz pedig a fenti alapanyagokban bőven van, tehát a módszernek hatnia kell. A kísérlet eredményéről beszámolunk, addig - mivel Krisztina szerint egy embernek kell végezni a kísérletet, valaki (én) cukiskodik az étel egy részével és megveti a másikat. A kísérlet hétköznapjait végigkövethetik a blogon.

Forrás: Táfelspicc

"Az üzeneteknél üzenhet a termék, de akár mi is neki. Nem maga a szó számít, hanem a pozitív vagy negatív tartalma a szónak és az ezáltal generált rezgések" - mondja Csetvei. "Például a tejre is írhatjuk, hogy Hitler, pedig csak mi társítunk negatív gondolatokat és rezgéseket Hitlerhez, magának a tejnek nyilván nincs fogalma."

Forrás:Táfelspicc

A mi üzeneteink, a jó oldal:

  • Tej: Siv Widerberger: Szerelem Sten-Malténak nagy, vörös és elálló füle van. Nekem tetszik a nagy, vörös és elálló fül.
  • Narancs: Dübörög a gazdaság!
  • Párizsi: Fluor Tomi: Mizu? - részlet Kicsilány, ou, szia, helló! álljunk össze, mint két kicsi lego ou
  • Hal: Anna szeret!
  • Baracklé: Igen! :-)))

Forrás: TáfelspiccForrás: Táfelspicc

Rossz oldal:

  • Tej: Pilinszky János: Négysoros Alvó szegek a jéghideg homokban. Plakátmagányban ázó éjjelek. Égve hagytad a folyosón a villanyt. Ma ontják véremet.
  • Narancs: Rosszabbul élünk, mint 4 éve.
  • Párizsi: Geszti Péter: Áj lav jú! - részlet Ugyanaz a nő lesz gyermekeid anyja. Aki anyósod lánya, és eljön a napja, Hogy nem érted - nem ezt kérted -, Hát miért tett veled ilyet ez az élet?
  • Hal: A magyarok nem szeretnek.
  • Baracklé: Nem :-((((