Szombaton mindenki nyithat éttermet!

kutya eszik papesz
Vágólapra másolva!
A Restaurant Day egy 2011-ben, Finnországból indult közösségteremtő és -építő játék, amelyben kijelölnek évente négy dátumot, és ezeken a napokon világszerte egynapos éttermet nyitnak - becsületkasszás vendégséget tartanak - a csatlakozók. 
Vágólapra másolva!

Forrás: Táfelspicc
Forrás: Táfelspicc

Az eddigi nyolc napon közel háromezer egynapos étterem alakult, ahol legalább 150 000 vendéget fogadtak 42 országban található kertekben, otthonokban, parkokban, irodákban és műhelyekben a vendéglátók.

A következő nap most szombaton, május 18-án lesz, az éttermeket a szervezet weboldalán található térképen kereshetik meg, többek között a Budapesten és környékén a hír megjelenésekor regisztrált 22 helyszínről is itt találnak bővebb információt. Elég csak Budapestnél belenagyítani a linken található térképbe, és előbukkannak az indiai, süteményes, grillező és mindenféle egyéb tematikák köré szervezett nyitott vendégségek.

Mi ezen a napon, ha már rovatunk állandó szereplője, múzsája és modellje Papeszka, az ennivaló Parson Russell-terrier, a szentendrei kutyasuliban felállított Wuff Bisztróba megyünk, ahol nemcsak éhes embereket, de éhes kutyákat is várnak finom falatokkal és szezonnyitó bodzaszörppel.