Amerikai paradicsomos máj

amerikai máj
Vágólapra másolva!
Elkészítési idő: 30 percAlapanyagok:15 dkg sertésmáj vagy csirkemájfél teáskanál borsfél teáskanál só4 paradicsom2 evőkanál vaj8 szelet bacon- vagy angolszalonna (opcionális)liszt1 evőkanál apróra vágott petrezselyemmásfél dl vörösbor A májat megborsozom. A paradicsom száránál ék alakú lyukat vágok, és kevés sót és borsot szórok bele. Egy lábasban felforrósítom a vajat, a paradicsomokat a nyílással felfelé szorosan egymás mellé beleteszem, és fedő alatt 5 percig párolom. A szalonnát egy serpenyőben ropogósra sütöm, a paradicsomokhoz adom, és melegen tartom. A májszeleteket megforgatom a lisztben, lerázom róluk a felesleget, és, ha szalonnát pirítottam, annak a zsírjában, ha nem, akkor olajban állandó forgatással mindkét oldalát barnára sütöm. Ha elkészült, megsózom, tálra teszem. A petrezselymet és a bort a sültzsírhoz adom, félig elfőzöm, és a májra csorgatom. A paradicsommal (és a szalonnával) együtt tálalom.
Vágólapra másolva!