Sajttorta

2013.02.12. 8:28

Forrás: Táfelspicc

Elkészítési idő: nettó 15 perc, bruttó 2 óra

Alapanyagok:

Az aljhoz:

  • 120 g finomra tört gabonakeksz
  • 5 g durvára tört dió
  • 30 g kristálycukor
  • 100 g vaj

A krémhez:

  • 540 g natúr krémsajt
  • 180 g kristálycukor
  • 45 g étkezési keményítő
  • 240 ml tejföl (20%-os)
  • 3 db tojás
  • 3 db sárgája
  • 1 citrom reszelt héja
  • + 120 g gyümölcs (áfonya, eper, málna, valamilyen bogyós)

Az aljhoz az alapanyagokat összemorzsolom, majd egy sütőpapírral bélelt tortaformába nyomkodom egyenletesen, erre szórom a gyümölcsöt. A formát dupla réteg alufóliába csomagolom, hogy később a vízfürdőben ne folyjon bele a víz.
A krémhez az összes alapanyagot egy tálba mérem, összeturmixolom, majd a formába öntöm. Egy magas peremű tepsibe teszem az alufóliába burkolt formát, 1-2 centi magasan vizet öntök köré. 120 fokon kb. 90 perc alatt készül el, viszont csak alapos hűtés után érdemes fogyasztani.