Konyharobot 4,2 millióért. Kell ez nekünk?

Konyharobot
Molly, az első konyharobot
Vágólapra másolva!
Az angol Moley bemutatta a standard konyhapult méretű főzőrobotját, becenevén Mollyt. Az eseményt a hannoveri, robotokkal és számítógéppel vezérelt rendszerek szakvásárán tartották – szerintük már csak két év kell, és megvásárolható lesz a fejlesztésük.
Vágólapra másolva!

A formatervért Mauro Izzo, az ismert jachttervező, míg a technikai oldalért Sebastian Conran és a Shadow Robot Company a felelős. Tizennyolc év munka van a gépben – a cég egyébként a NASA és a nukleáris ipar egyik beszállítója.

Molly, az első konyharobot Forrás: Origo

Molly robot képes reprodukálni az emberi kéz finom mozgásait. A gasztronómiai tudást szakemberek segítségével táplálták be: Tim Anderson mesterszakács volt az egyik fő tanácsadójuk. A gép menüje hasonló az iTunes szoftveréhez – a tervezők ígérete szerint 2017-re mintegy kétezer receptet lesz képes elkészíteni.

Az előzetes hírek szerint 15 ezer dollárba, vagyis 4,2 millió forintba kerülne majd Molly – nem olcsó, de a luxusra és a technikai fejlesztésekre fogékony közegben nem tűnik megfizethetetlennek az első automata főzőrobot.