A kávézó, amely rosszabb egy drogos ámokfutásnál

2015.08.18. 16:02

A lázálmok bizarr világát idézi Tokió fiatalok lakta negyedének legújabb őrülete, a Kawaii Monster kávézó. Egy igazi menekülés a valóságból: neonfények, cumisüvegek és óriásnyulak között a szivárvány minden színében játszó ételeket rendelhetünk, szörnylányokkal fényképezkedhetünk.

Tokió leginkább fiatalok lakta negyedében, Harajukuban található Kawaii Monster kávézó egy túlgondolt vidámparkot juttat eszünkbe, amelyben már a vizuális ingerek miatt is utolér minket a telítettség érzete – még mielőtt bármit megkóstoltunk volna. Öltsük magunkra a kulturális relativizmust, és próbáljunk meg elmerülni a japán a kavaii kultúrában, amelyről nagyszerű képet mutat ez a vendéglátóhely. 

Egy szelet a kavaii kávézóbólForrás: Rocketnews24

Japánban körülbelül az 1970-es évek óta virágzik a kavaii, amely minőséget igyekszik kifejezni, és magyarra leginkább a következő szavak segítségével fordítható: aranyos, bájos, cuki. Ha nem ugrik be semmi, gondoljunk az Elveszett jelentés tévés jeleneteire, Hello Kitty habos kis figurájára, vagy a cukormázas pokémonokra.

Apró, színes labdák a mosdó alattForrás: Rocketnews24

A Kawaii Monster Cafe a fentiek sűrítménye, a fokozhatatlan fokozása. Megálmodója egy Sebastian Masuda nevű művész, aki a kávézó egyik legnagyobb hívószava, ugyanis amellett, hogy megtervezte ezt a helyet, ő a japán popikon, Kyary Pamyu Pamyu vizuális menedzsere is.

A kávézó tervezője a popikon, Kyary vizuális menezdsere is egybenForrás: Wikipedia

Ezek után már nem sok meglepődnivaló akad a képek láttán. Néhány adatot azért közlünk a helyről, bár a fotók többet mondanak minden szónál: a kávézóba 193 szék található, tehát számítanak az érdeklődésre. A vendégek négy különböző szoba közül választhatnak, ezek a következő fantázianevek alatt futnak: Gombadiszkó, Tejpódium, Bárélmény, Teaszoba.

Egy szörnylány a kávézóbólForrás: Rocketnews24

A kávézóban jelmezes lányok járkálnak fel-alá. Tulajdonképpen ők a hely kabalái, neveik pedig elég sokatmondóak: Baby, Babácska, Cukroska, Komisz, Őrült. A körözésen kívül a vendégekkel való fényképezkedés tartozik a munkaköri feladataik közé.

Élénk színekForrás: Rocketnews24

A kavaiin nem érdemes tovább élcelődni, ugyanis nem értjük és nem érezzük, a kávézónak azonban van néhány fura szabálya, amely még szót érdemel. A felvett rendelésen kívül minden vendégnek fizetnie kell 1100 forintnak megfelelő összeget. Ha egy olyan asztalhoz ülünk, amely hat személyre szól, akkor mind a hat személy után járó pénzt ki kell fizetni, akkor is, ha csak ketten ülnek ott. Hiába a szervírozás bőséges honorálása, az asztaloknál limitált ideig, összesen kilencven percig ülhetnek a vendégek.

Az emésztés a szájban kezdődik - árulkodnak az alsó ajkakForrás: Rocketnews24
Cumisüveglámpák a TejpódiumbanForrás: Rocketnews24
Akár egy ámokfutásForrás: Rocketnews24

 

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK