A Magyar Turisztikai Ügynökség 2006 óta karolja fel az eseményt, hogy népszerűsítse az étterembe járást, ám az idei évtől már nincs központi szervezése, így honlapja sem a torkos csütörtöknek.

Több vendéglátóhely mégis úgy gondolta, hogy folytatja a 11 éves hagyományt, és március 2-án újra fél áron kínálja fogásait. Központi honlapja ugyan nincs a rendezvénynek, de a résztvevő éttermek listája a Clementine Consulting interaktív térképére került fel:

A néphagyomány szerint a negyvennapos böjt előtti utolsó csütörtök a farsang farkának különleges napja, amikor bővebben, torkosabban étkeztek. A katolikus hagyományokkal élő országok egyházi ünnepnaptárában a mai napig a hamvazószerda előtti csütörtököt tartják számon torkos csütörtök néven, mint például Lengyelországban, amikor még a sarki gyrosos is fánkot árul. Idén hamvazószerda március 1-jére esik, így a torkos csütörtök rendezvény a böjti időszakra csúszott át.

Frissítés: a térképen szereplő budapesti Nagy Lajos Király útján üzemelő Lajos Király étterem nem vesz részt a Torkos Csütörtök akcióban!