Vágólapra másolva!
Az idei Országos Borversenyre összesen 770 mintát neveztek a borászatok. Ezzel megdőlt a 2017-es rekord, így a zsűrinek még nehezebb dolga lesz meghozni a döntést, és kiválasztani az ország legjobb borait.
Vágólapra másolva!

Épp zajlik a Hegyközségek Nemzeti Tanácsa (HNT) által megrendezett, 2018. évi Országos Borverseny (OBV), amely Magyarország legismertebb bormustrája. Mottója:

A verseny házigazda-borvidéke a Balatonboglári borvidék, helyszíne Siófok. A rendezvény fővédnöke dr. Áder János köztársasági elnök, védnöke dr. Nagy István agrárminiszter.

Forrás: Shutterstock

Az esemény az önkormányzatok borversenysorozatának zárórendezvénye. A helyi hegyközségi és borvidéki borversenyeken 2018-ban több mint 6800 mintát értékeltek a bírálók. Az Országos Borversenyre leadott minták száma

25%-kal növekedett

az elmúlt évihez képest.

Újdonság, hogy idén nem csak a korábbi évek szerinti bírálati kategóriákban születik eredmény, de a legjobb biobor kiválasztására is sor kerül, továbbá különdíjat ad át a verseny kiemelt szakmai partnere, a TakarékCsoport, valamint a főtámogató MVM Magyar Villamosművek Zrt. is.

A kimagasló eredményt elérő borok alkotják azt az „elit borszalont", amely központi szerepet kap a magyar borok, illetve a teljes magyar borágazat nemzetközi népszerűsítésében.

A hazai és nemzetközi szakértőkből álló 50 fős zsűri június 8-án és 9-én bírálja el a térségi borversenyeken már eredményesen szerepelt borokat és pezsgőket.