Ha ezt tapasztalja, ideje lecserélni a turmixgépet

turmix
Vágólapra másolva!
Ön szerint is sokkal jobban esik meginni egy turmixot, mint elmajszolni magát a gyümölcsöt? Azért is olyan szerethetőek ezek az italok, mert a különböző alapanyagokat összekeverve egy valódi vitamin- vagy energiabomba kerülhet a poharunkba. Sőt, így még azokat a zöldségeket is szívesebben elfogyasztjuk, amelyeket egyébként nem. Gondoljunk csak a spenótra! Sokan nem szeretik az íze miatt, ám például banánnal párosítva ínycsiklandó turmix válik belőle. A rengeteg használattól azonban egy idő után a gép besokall, és kénytelenek leszünk végleg keresztet vetni rá.
Vágólapra másolva!

Amennyiben a gép leáll keverés közben, az egy nyilvánvaló jele annak, hogy kezdi végleg feladni a harcot. Megpróbálhatja pihentetni néhány percig, majd újraindítani, ám a szomorú helyzet az, hogy a vég elkerülhetetlen. Érdemes ilyenkor ellenőrizni a garanciát, hogy jogosult-e még cserére vagy javításra.

Forrás: Shutterstock

A másik probléma, ami azt jelezheti, hogy a gép a végét járja, hogy a motor lassan dolgozik. Mielőtt még teljesen leégne a folyamatos használattól, inkább nézesse meg! Talán szerencséje lesz, és a hibás alkatrészt könnyen ki tudják cserélni. Sőt, az is lehet, hogy csupán

egy biztosíték ment tönkre.

Amennyiben nem a géppel van a baj, hanem a kábel ment tönkre – például megtört – akkor semmiképp se kísérletezzen tovább. Ugyan ki akarna olyan kisgéppel dolgozni, amelynek rossz a vezetéke? Mintha orosz rulettet játszana a konyhában. Vásárlás előtt mindenképp győződjön meg a csere vagy a javítás lehetőségéről.

Folyik a turmixgép? Ebben az esetben még szerencséje van, hiszen csak a tartályt kell lecserélni,

és nem a gép motorja vagy bármilyen más fontosabb alkatrész ment tönkre. Azt azonban előtte mindenképp nézze meg, mennyibe kerül egy új tartály: adott esetben talán jobban jár egy teljesen új készülékkel.

Ám az is lehet, hogy a gép tökéletesen működik, mégis úgy érzi, hogy gyenge. Például nem zúzza össze a jeget vagy a fagyos gyümölcsöt, holott önnek minden vágya egy jeges turmix. Nézze meg, milyenek a jelenlegi gép paraméterei, és próbálkozzon meg inkább egy nagyobb teljesítményűvel.