Így lesz fagylalt két cső kukoricából

fagylalt, kukorica
Vágólapra másolva!
Ebben a hőségben ugyan ki tudna ellenállni egy pohár jó hideg házi fagylaltnak? Ember legyen a talpán, aki igen. Főleg, ha finom, friss gyümölcsből, csupa szeretettel készül. Biztosan önnek is van már jól bevált recepje, amelyért a család minden tagja odavan, mi azonban mutatnánk egy újat. A különlegessége, hogy két cső kukorica az alapja. De vajon hogyan lesz ebből fagylalt?
Vágólapra másolva!
Forrás: Shutterstock

Házi fagylalt kukoricából

Hozzávalók:

  • 2 cső főtt kukorica
  • 1 és 1/2 csésze tejszín
  • egy csipet só
  • 1 csésze áfonya
  • 1/4 csésze cukor
  • 1 teáskanál citromlé
  • 3/4 csésze sűrített tej

Elkészítés:

Morzsolja le a főtt kukoricát, azután öntse egy aprítógépbe. Amint felaprította a szemeket, kezdje el lassú tűzön főzni a kettétört csumákkal, az 1 csésze tejszínnel és az egy csipet sóval. 20 perc múlva vegye le a tűzről, és tegye félre.

Keverje össze az áfonyát, a cukrot és a citromlevet egy tálban, és tegye félre 10 percre. Ha letelt az idő, pépesítse az aprítógéppel.

Szedje ki a kukoricacsumát a kukoricás-tejszínes keverékből, azután öntse egy szűrőbe, és hagyja lecsöpögni. A végén egy spatula segítségével nyomkodja ki belőle a maradék nedvességet.

Az így kapott léhez öntse hozzá a 1/2 csésze tejszínt, és keverje össze egy kézi robotgéppel.

Adja hozzá a sűrített tejet, forgassa át egy spatulával, utána öntse a felét egy fém, kenyérforma nagyságú edénybe. Erre jöhet az áfonyás pép egy része, újra a kukoricás keverék, majd a maradék pép.

Keverje kicsit össze, végül tegye a mélyhűtőbe 3-4 órára.