Hozzávalók:
Elkészítés:
Morzsolja le a főtt kukoricát, azután öntse egy aprítógépbe. Amint felaprította a szemeket, kezdje el lassú tűzön főzni a kettétört csumákkal, az 1 csésze tejszínnel és az egy csipet sóval. 20 perc múlva vegye le a tűzről, és tegye félre.
Keverje össze az áfonyát, a cukrot és a citromlevet egy tálban, és tegye félre 10 percre. Ha letelt az idő, pépesítse az aprítógéppel.
Szedje ki a kukoricacsumát a kukoricás-tejszínes keverékből, azután öntse egy szűrőbe, és hagyja lecsöpögni. A végén egy spatula segítségével nyomkodja ki belőle a maradék nedvességet.
Az így kapott léhez öntse hozzá a 1/2 csésze tejszínt, és keverje össze egy kézi robotgéppel.
Adja hozzá a sűrített tejet, forgassa át egy spatulával, utána öntse a felét egy fém, kenyérforma nagyságú edénybe. Erre jöhet az áfonyás pép egy része, újra a kukoricás keverék, majd a maradék pép.
Keverje kicsit össze, végül tegye a mélyhűtőbe 3-4 órára.