Nem mindegy, mi kerül augusztusban a kosárba

áfonya
Vágólapra másolva!
Dinnyelé csöpög a könyökünkön, ám még itt van a szilvahéj a szánk szélén, közben pedig már az áfonyára gondolunk. Az augusztusban az a jó, hogy számos olyan gyümölcs érik be, amelyet imádunk, noha csak az egyik szemünk nevet: a nyár utolsó hónapjának beköszöntével egyre közelebb kerülünk a komor őszhöz. Addig is azonban nemcsak a napsütést, hanem a finomabbnál finomabb gyümölcsök érintését is érdemes kihasználni.
Vágólapra másolva!

Ha követjük a szezonalitást, a zöldségek és gyümölcsök érését, biztosak lehetünk abban, hogy egészséges, nem üvegházas vagy import termékeket vásárolunk a piacon. Hiszen egyáltalán nem mindegy, hogy az alapanyagok érését maga a természet látja el vagy a különböző vegyszerek.

Forrás: Shutterstock

Szerencsére azonban már pontosan tudjuk, hogy milyen zöldségeket és gyümölcsöket kell keresnünk ebben a hónapban.

Íme az augusztusi termések,

illetve amelyek az előző szezonból tárolhatóak:

alma, áfonya, bab, brokkoli, burgonya, cékla, cukkini, csicsóka, dió, egres, édeskáposzta, fejes saláta, fekete retek, fodros kel, fokhagyma, földi mogyoró, füge, görögdinnye, hagyma, kapor, karalábé, karfiol, kelbimbó, kelkáposzta, kínai kel, körte, kukorica, lilahagyma, lila káposzta, mandula, mángold, nektarin, őszibarack, padlizsán, paprika, paradicsom, petrezselyem, póréhagyma, ribiszke, ringló, sárgabarack, sárgadinnye, sárgarépa, sóska, spenót, szeder, szilva, szőlő, tök, uborka, újhagyma, zellergumó, zellerszár, zöldbab, zöldborsó, zöldpaprika.