Vágólapra másolva!
Sárgabarackos sajttorta fagylalttal vette le a lábáról a szakmai zsűrit Karl Zsolt dunaharaszti mestercukrász, aki ezzel kivívta magának és Magyarországnak az indulási jogot a Gelato World Tour európai döntőjén.
Vágólapra másolva!

Karl Zsolt már tavaly is remekelt a fagylaltkészítő szakma legmeghatározóbb versenyén: az európai döntőn ő kapta a legjobb fagylalt különdíját. Akkor az epres-málnás mascarpone fagylalt ízlett a legjobban a világ számos pontjáról érkezett, független zsűrinek.

Idén egy sárgabarack darabokkal gazdagított, variegátóval ízesített, mandulalisztes, barna cukros linzerrel megbolondított sajttorta fagylaltot készített a magyar cukrász,

amellyel megnyerte a nemzetközi verseny magyar fordulóját, és ezzel megszerezte az indulás jogát magának és Magyarországnak az európai döntőn. A szakmai zsűri pontozta a fagylalt ízét, állagát, a termékben rejlő kreativitást, a felhasznált összetevők minőségét, a recept kidolgozottságát, illetve az elkészült fagylalt küllemét, dekorativitását. Az így született pontszám alapján döntötték el, hogy ki képviseli hazánkat az európai döntőben.

A nyertes fagylalt: sárgabarackos sajttorta Forrás: Karl cukrászda

Az olasz Caprigiani cég által életre hívott Gelato World Tour következő állomása az európai döntő 2020-ban lesz, amit 2021-ben a Firenzében megrendezett világdöntő követ. Így csak két év múlva derül ki, hogy a magyar lesz-e Európa legjobb fagylaltja. Mi azonban addig is kóstolhatjuk a döntős cukrász édességeit.

Karl Zsolt számára a fagylalt szenvedély és szakmai kihívás, játék az ízekkel, a különféle textúrákkal. A cukrászmester a klasszikus ízek mellett számtalan újdonsággal várja a vendégeit, sőt a magyarok számára kedves süteményeket is fagylaltba álmodja. A lassan tíz éve működő cukrászdája mellé tavaly nyáron egy fagylaltozót is nyitott, ahol mindenki megkóstolhatja egyedi kreációit, amelyek mesterségek adalékanyagok nélkül készülnek. A széles választékban a glutén-, laktóz-, illetve cukormentes életmódot folytatók is könnyedén megtalálhatják kedvenceiket.