Hódít az ehető vízbuborék, amely mellimplantátumra emlékeztet

ehető vízbuborék
Az ehető vízbuborékot először 2014-ben mutatták be a piacnak
Vágólapra másolva!
A műanyag vizes palackok károsítják a környezetet, így a palackozott vízfogyasztás növekedése nagy problémát jelent a fenntarthatóság szempontjából. Vagyis: egy olyan fenntartható csomagolásra lenne szükség, amely megoldja a környezetszennyezés és az erőforrás-pazarlás problémáját. Szerencsére a Skipping Rocks Labnak volt egy jó ötlete, amelyet meg is valósított: ehető vízbuborékokat készített.
Vágólapra másolva!

A londoni székhelyű Skipping Rocks Lab először 2014-ben mutatta be Ooho! nevű találmányát. A koncepció egyszerű: 100%-ban növényi alapú, biológiailag lebomló vízcsomagolás.

A vízbuborék lényegében egy ehető, zselészerű gömb, amely kalcium-kloridból és barna algából készült.

Az emberek válaszhatnak, hogyan isszák ki belőle a vizet: kiharapják a buborékot, és kiszívják belőle, vagy a szájukban pukkasztják ki, és lenyelik a buborékot is. Ha úgy döntenek, hogy magát a buborékot nem fogyasztják el, akkor sincs semmi gond,

mert 4-6 héten belül teljesen lebomlik,

és nem károsítja a környezetet. Plusz mellette szól, hogy az előállítása is olcsóbb.

Kattintson a képre a galériáért!

ehető vízbuborék
ehető vízbuborék
ehető vízbuborék
ehető vízbuborék
ehető vízbuborék
ehető vízbuborék
ehető vízbuborék
ehető vízbuborék
ehető vízbuborék
ehető vízbuborék
ehető vízbuborék
ehető vízbuborék
ehető vízbuborék
ehető vízbuborék
ehető vízbuborék
ehető vízbuborék
ehető vízbuborék
ehető vízbuborék
ehető vízbuborék
ehető vízbuborék
ehető vízbuborék

Ám a bevezetés nem várt kritikákat is hozott. Nem minden reakció volt ugyanis pozitív.

Néhányan azt mondták, hogy a buborékok mellimplantátumokra vagy medúzákra emlékeztetik őket.

Ám az elmúlt években sok minden megváltozott, és a fogyasztók is nyitottabbak lettek az új dolgok kipróbálására. Plusz a vállalat azóta már fejlesztette az ötletet, és

léteznek alkoholos, koktélos, illetve szószos buborékok is.

Azt is kihangsúlyozták, hogy a gömböket igyekeztek olyan vastagra készíteni, hogy akkor se sérüljön, ha a zsebünkbe tesszük. Nos, hogy ezt mennyire sikerült megvalósítani, egy-két elázott zseb után meglátjuk. Az biztos, hogy egyre több piacot hódít meg a különös találmány. Talán hamarosan itthon is kipróbálhatjuk.