Ezek voltak a múlt hét legelképesztőbb gasztrohírei

meglepett, megdöbbent
Vágólapra másolva!
A múlt héten többször is leesett az állunk. Először akkor, amikor megláttuk Jennifer Lopez tortáját: ehető arannyal és Swarovski-kristályokkal díszítették. Másodszor pedig akkor, amikor megtudtuk: létezik egy kávézó, amelyben hulladékkal lehet majd fizetni. És ez még mindig nem minden, ugyanis kiderült, hogy: narancsban is lehet kávét főzni, dinnyében pedig csirkét. Heti gasztro-összefoglaló.
Vágólapra másolva!

Hihetetlen, milyen tortát kapott Jennifer Lopez az 50. születésnapjára

Jennifer Lopez július 24-én ünnepelte 50. születésnapját. Ráadásul nem is akárhogyan! Egy 24-karátos arannyal díszített születésnapi tortával.

Tudja, melyik nemzet készített először kekszet?

A keksz már legalább a hetedik századtól kezdve az emberiség egyik fontos élelme. Először perzsa pékek sütöttek gabonából és vízből száraz és kemény kekszet, amely elsősorban a hajósok, utazók, katonák eledele volt.

A megszelídített, polgári felhasználású, puhább, ízesebb, édesebb kekszváltozatok szülőhelye Európa Forrás: Shutterstock

A római légióknak is elengedhetetlen táplálékul szolgált, mert a nem romlandó, könnyen szállítható és magas energiatartalmú keksz ideálisnak bizonyult a seregek számára. A megszelídített, polgári felhasználású, puhább, ízesebb, édesebb kekszváltozatok szülőhelye Európa.

Ebben a kávézóban hulladékkal lehet majd fizetni

Az első indiai Hulladék kávézó egészséges élelmet fog biztosítani hajléktalanoknak és szegényeknek, valamint bátorítani fogja az embereket arra, hogy tartsák tisztán utcáikat.

Ezeket a növényi tejeket használjuk sütéshez és főzéshez

Tejbegríz, mákos guba, eperturmix vagy épp krumplipüré, esetleg egy cappuccino. Elképzelhetetlenek tej nélkül? Pedig mindegyiket elkészíthetjük finom, tápláló, tejtermékmentes változatban is, ha növényi alapú italokat használunk hozzájuk.

A mandulatej kiváló teába vagy kávéba keverve Forrás: AdeZ

Sőt, a hazai ízeken túl külföldi konyhák egzotikus fogásainak is jól bevált alapanyagai a növényi tejhelyettesítők! Legyen mandula, rizs, szója, zab vagy kókusz, a növényi italok konyhánk kulcsösszetevői lehetnek.

Mi köze a műanyag flakonnak a sütéshez? - videó

Ha nincs kéznél süteményszaggató, mert fogalmunk sincs, hova tettük vagy éppen most költöztünk el, és még nem volt időnk beszerezni, használhatunk műanyag flakont is.

Tudta, hogy az uborka segít lefogyni?

A nyárban az egyik legjobb dolog, hogy elkezdenek beérni a kerti finomságok, mint a paprika, a paradicsom vagy az uborka. Nincs is annál jobb, mint egy olyan paradicsomba harapni, aminek tényleg van íze. Így van ez az uborkával is. Imádjuk a friss nyári uborkát.

Egy csésze uborka, ami körülbelül 104 gramm, mindössze 16 kalóriát tartalmaz Forrás: Shutterstock

Az pedig csak hab a tortán, hogy számos egészségügyi előnye van. Tápanyagokban és antioxidánsokban gazdag, alacsony a kalóriatartalma és sok mennyiségű vizet, valamint rostot tartalmaz. Így ideális hidratáló és még a fogyókúrába is besegít.

Dél-Afrika már imádja, és mi is fogjuk

A koeksisters ugyanolyan egyedülálló a dél-afrikaiak számára, mint az amerikaiaknak a fánk. Ez egy édes és ragacsos szirupba áztatott, sült tészta, amelyet az afrikai nagymamák már évtizedek óta készítenek.

12 nevetségesnek tűnő konyhai eszköz, amely tényleg létezik

Ezek a konyhai eszközök annyira különösek, hogy megdöbbenve vesszük tudomásul: tényleg léteznek. Első ránézésre az jut eszünkbe: most erre tényleg szükség volt?

Hitte volna, hogy dinnyében is lehet csirkét sütni? - videó

Csirkét sütni dinnyében? Bizony! A következő videó megmutatja, milyen egyszerű zamatos egész csirkét készíteni egy óriási dinnyében. Ki gondolta volna, hogy maga a dinnyehéj is jó lehet valamire?

Kíváncsi erre a cikkre: Így használjuk fel a konyhában a levendulát? Akkor lapozzon tovább!