Ha így isszuk a reggeli kávénkat, még fogyhatunk is

tea, kávé
Vágólapra másolva!
Bizony nehéz a napi koffeinadag nélkül működni – főleg amikor káosz van a munkahelyen, nekünk mégis helyt kell állnunk. Egy nap akár több csészével is legurulhat, noha érdemes lenne figyelni az elfogyasztott mennyiségre. A kávénak valójában számos egészségügyi tulajdonsága van, ha rendszeresen, ám mértékkel fogyasztjuk. Ez tiszta sor. De azt vajon tudtuk-e, hogy kedvelt reggeli italunk akár a fogyókúránk katalizátora is lehet?
Vágólapra másolva!

Az egészségügyi és a táplálkozási szakemberek világszerte arról beszélnek, hogyan segíti a fogyást a kávé. Egy közelmúltbéli tanulmány szerint, amelyet az American Journal of Clinical Nutritionben közöltek,

a kávéban lévő koffein felgyorsítja a fogyást.

Méghozzá úgy, hogy: serkenti az anyagcserét, növeli az energiaszintet, csökkenti az éhséget. Sőt, nemcsak az energiaszint, de még a hangulat is fokozódik.

A kávé a hangulatunkra is hatással van Forrás: Shutterstock

A fogyás érdekében azonban ajánlott elkerülni a tej és a cukor használatát. Helyette adjunk hozzá néhány egészségesebb összetevőt, mint a kakaópor vagy a lenmag.

A kakaó fokozza a szervezet anyagcseréjét, míg a lenmagok rostokban gazdagok, amelyek eltelítenek.

Készítsük el a fogyókúrás kávét már ma. Csupán 1 csésze forró kávéra, fél teáskanál igazi, minőségi kakaóporra és fél teáskanál otthon őrölt lenmagra van szükségünk hozzá. Keverjük össze, és már ihatjuk is.